Economice

Canada impune noi sancțiuni împotriva unor oligarhi ruși, printre care și Roman Abramovici

Măsurile au fost luate ca reacţie la invazia rusă în Ucraina.

„Astăzi anunţăm sancţiuni împotriva altor cinci persoane, inclusiv Roman Abramovici”, a declarat Trudeau presei la Varşovia, la finalul unui turneu de şase zile în Europa. „Aceste persoane vor fi împiedicate să facă afaceri în Canada, iar activele lor vor fi blocate”, a adăugat el.

Canada este a doua ţară care îl sancţionează pe Abramovici, la o zi după Regatul Unit.

Miliardarul rus este acţionar al companiei multinaţionale Evraz, care asigură managementul unor oţelării în centrul Canadei, în provinciile Saskatchewan şi Alberta.

Ceilalţi patru oligarhi vizaţi de sancţiunile canadiene sunt înalţi funcţionari sau – ca şi Abramovici – foşti sau actuali asociaţi ai regimului de la Moscova, consideraţi de guvernul de la Ottawa „complici ai deciziei preşedintelui Putin de a invada o ţară paşnică şi suverană”, arată un comunicat al cabinetului lui Trudeau.

Premierul canadian a mai anunţat cu aceeaşi ocazie sancţiuni şi împotriva a 32 de companii militare ruse.

Aceste măsuri se adaugă celor deja luate de Canada după ce Rusia a atacat Ucraina la sfârşitul lui februarie.

În Polonia, Trudeau a făcut de asemenea cunoscut că ţara sa va acorda ajutoare umanitare în valoare de 50 de milioane de dolari canadieni (circa 35 de milioane de euro) şi 117 milioane de dolari pentru procedurile de imigrare în vederea primirii în Canada a unor refugiaţi ucraineni.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code