NEWSNET

Flux-stiri

Când vor resimți românii creşterea economică. Răspunsul lui Florin Cîțu

florin-cituflorin-citu

  • „Lucrurile arată bine”, spune Florin Cîţu, întrebat când se va simţi în nivelul de trai al românilor creşterea economică.
  • După un an de stabilizare a economiei, „am început să arătăm din măsurile pe care vrem să le luăm în perioada următoare”, declară premierul interimar. 

Întrebat, sâmbătă, ce măsuri ar putea lua Guvernul şi dacă se gândeşte la o creştere a salariilor, în contextul în care, în ciuda creşterii economice anunţate, această creştere nu se vede în nivelul de trai al românilor, Cîţu a răspuns că acesta a fost anul în care „am spus că stabilizăm economia”.

„Deja am început să arătăm din măsurile pe care vrem să le luăm în perioada următoare: salariul minim este de deja o decizie să crească cu 11% pentru anul viitor, am venit cu acele măsuri de amânare a plăţii facturilor şi vom mai avea câteva măsuri prin care să reducem povara asupra cetăţenilor. Vom discuta despre salarii, pensii şi alocaţii la construcţia bugetului, dar lucrurile arată bine”, a fost răspunsul premierului interimar.

Întrebat mai departe despre procentul cu care vor creşte pensiile din 1 ianuarie 2022, Cîţu a răspuns: „nu s-a stabilit încă procentul, dar eu spun, având în vedere rezultatele economice pe care le avem până acum, că vom discuta şi s-ar putea să fie o dinamică diferită de ceea ce am avut până aveam preconizat”.

În ce priveşte pensiile speciale ale primarilor, premierul afirmă: „aici aş vrea să fim foarte pragmatici. În fosta coaliţie aveam un grup de lucru care trebuia să găsească soluţii exact pentru sistemul de pensii. Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”.

În opinia lui Cîţu, creşterea de la perspectivă negativă la stabilă, dată de două agenţii de rating, reprezintă confirmarea faptului că lucrurile merg într-o direcţie bună „şi acest lucru ne obligă să continuăm în această direcţie şi ne mai obligă la ceva: să nu lăsăm România să intre pe mâna populiştilor, a demagogilor care în ultimii 30 de ani de zile doar au mimat reforma şi nu a avut curajul să fac această reformă”.

Câştigarea încrederii investitorilor străini „arată că suntem foarte aproape de momentul în care toţi românii vor simţi şi beneficiile creşterii economice. Această perspectivă mai înseamnă dobânzi mai mici, împrumuturi mai ieftine, înseamnă că agenţiile de rating nu se aşteaptă la derapaj al inflaţiei în perioada următoare sau la alte probleme sau la alte crize”, a mai spus Cîţu.

The post Când vor resimți românii creşterea economică. Răspunsul lui Florin Cîțu appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code