NEWSNET

Economice

Carantină în Bucureşti şi Ilfov? INSP cere noi restricţii (DOCUMENT). Ce spun Arafat şi Cîţu

Premierul interimar Florin Cîţu a anunţat, joi, că nu se ia în calcul carantinarea municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov. „Nu în acest moment, nu luăm această măsură. Şi anul trecut a fost discuţia despre carantinarea Bucureştiului şi nu a funcţionat. Ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului”, a spus Cîţu.

De asemenea, el a precizat că încă nu s-a discutat despre reducerea programului de funcţionare a agenţilor economici în weekend.

Bucureşti are o rată de infectare de 15,42 la mia de locuitori, iar Ilfov a sărit la 16,01. Rata de incidenţă a COVID-19 depăşeşte, joi, 20 la mia de locuitori, în şase localităţi din Ilfov, potrivit site-ului Prefecturii Ilfov.

INSP a cerut ca județul Ilfov și Capitala să intre în carantină timp de 14 zile

INSP a cerut ca județul Ilfov și Capitala să intre în carantină timp de 14 zile. Propunerea vine după ce numărul de cazuri a fost din nou mai mare de 3000 în Bucureşti. Conform Romania TV, Raed Arafat refuză carantinarea Capitalei, dar este de acord cu extinderea obligativităţii certificatului verde.

Conform documentului obținut de România TV, semnat de directorul general Dr. Radu Cucuiu şi de directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile Dr. Adriana Pistol, se propune interzicerea tuturor activităţilor cu unele excepţii:

– activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum a produselor alimentare şi/sau băuturi alcoolice sau nealcoolice din interiorul centrelor comerciale doar pentru prepararea şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor în regim take-away;

– activitatea din creşe şi grădiniţie, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară;

– activitatea cultelor religioase, inclusiv slujbele şi rugăciunile colective care se vor desfăşura în afara lăcaşurilor de cult;

– activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în aceste unităţi şi doar în regim room-service;

– activitatea cu publicul a serviciilor de igienă personală în intervalul 8-18, doar pe bază de programare;

– activitatea de comerţ pentru produse alimentare şi cea de prestări servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice sau private, se va desfăşura în intervalul 5-20. În intervalul 20-5 operatorii pot activa doar în relaţia cu operatorii economici cu livrare la domiciliu;

– activitatea în unităţile farmaceutice, benzinării, la operatorii cu livrare la domiciliu, precum şi operatorii transportului rutier de persoane şi de mărfuri se poate desfăşura în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară;

– activitatea pieţelor agroalimentare, inclusiv a pieţelor volante, se va desfăşura în intervalul 8-17, cu respectarea măsurilor sanitare.

Preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, Doina Azoicăi, susține că măsura carantinării Bucureștiului și județului Ilfov este obligatorie, având în vedere rata de infectare la care s-a ajuns, arată adevarul.ro.

„Este un moment absolut critic, nu neapărat din cauza incidenţei, ci pentru că înregistrăm 400 de decese zilnic. În Bucureşti şi Ilfov s-a depăşit de ceva vreme gradul de incidenţă de la care era necesară carantinarea. Ştiu, nu este uşor să impui o astfel de măsură incomodă pe fondul gradului de complianţă al populaţiei şi într-o zonă în care activităţile economice, politice şi culturale au o asemenea intensitate.
Tot mai multe şcoli din ţară se închid din cauza frigului, nu a coronavirusului: „Situaţia durează de zeci de ani, dar nu este normal”
Dar este obligatorie. Repet, incidenţa a depăşit de mult cota la care erau obligatoriu de luat asemenea măsuri în Bucureşti-Ilfov. Oricum, pentru a fi eficientă, această decizie de carantinare a Capitalei şi a zonelor limitrofe este necesară pentru cel puţin 14 zile”, a atras atenţia Doina Azoicăi, preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, potrivit sursei citate.

Rata de incidenţă a COVID-19 depăşeşte, joi, 20 la mia de locuitori, în şase localităţi din Ilfov, potrivit site-ului Prefecturii Ilfov.

Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 la nivelul localităţilor judeţului Ilfov este joi următoarea:

* Afumaţi – 15,52

* Baloteşti – 10,12

* Berceni – 16,88

* Brăneşti – 12,93

* Bragadiru – 20,23

* Buftea – 12,82

* Cernica – 14,61

* Chiajna – 20,43

* Chitila – 12,40

* Ciolpani – 13,24

* Ciorogârla – 13,73

* Clinceni – 23,68

* Copăceni – 16,83

* Corbeanca – 22,17

* Cornetu – 14,69

* Dascălu – 6,24

* Dărăşti Ilfov – 10,34

* 1 Decembrie – 13,38

* Dobroeşti – 19,06

* Domneşti – 20,79

* Dragomireşti-Vale – 14,67

* Găneasa – 9,13

* Glina – 11,41

* Grădiştea – 10,57

* Gruiu – 15,47

* Jilava – 15,37

* Moara Vlăsiei – 12,35

* Măgurele – 16,91

* Mogoşoaia – 14,21

* Nuci – 9,59

* Otopeni – 17,96

* Pantelimon – 13,11

* Petrăchioaia – 14,79

* Popeşti-Leordeni – 18,84

* Periş – 10,34

* Snagov – 10,31

* Ştefăneştii de Jos – 12,55

* Tunari – 20,25

* Vidra – 8,82

* Voluntari – 18,04.

The post Carantină în Bucureşti şi Ilfov? INSP cere noi restricţii (DOCUMENT). Ce spun Arafat şi Cîţu appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code