NEWSNET

Economice

Care sunt cartierele din București unde au crescut prețurile la apartamente

În 15 din cele 22 de zona analizate de Economica.net pe baza datelor portalului Anunțul.ro prețurile cerute pentru apartamentele de două camere au înregistrat creșteri în primele nouă luni din acest an. Cea mai mai mare creștere s-a putut constata pentru zona 13 Septembrie, de circa 40%. Aici, propreitarii cer în medie 144.000 de euro pentru un apartament cu două camere. Creșterea de preț poate fi explicată prin faptul că media locuințelor a fost impulsionată de dezvoltările rezidențiale din zonă.

O creștere de 20% s-a observat și pentru apartamentele din zona Grivița – Gara de Nord, acolo unde prețul mediu cerut de propreitari a fost în septembrie 2021 de 65.600 de euro.

Pentru apartamentele din Aviaței se cere cu aproape 14% mai mult, pentru cele din Floreasca-Dorobanți cu 12%, iar pentru cele din zona Militari sau Alba Iulia, prețurile cerute sunt cu 11% mai mari.

Unde au scăzut prețurile

Scăderi de prețuri în septembrie față de ianuarie s-au înregistrat în Tineretului – Timpuri Noi, de 13%. Aici, prețul mediu cerut pentru un apartament a fost în septembrie de 87.000 de euro. O scădere de 8% s-a înregistrat și pentru apartamentele din zona Iancului-Mihai Bravus, unde media cerută de proprietari a fost de 68.500 de euro.

În alte zone, prețurile cerute au rămas cam la același nivel ca la începutul anului. Vorbim aici de zone precum Colentina-Obor, unde prețul mediu a fost în septembrie de 67.000 de euro, Crangași – Giulești, cu o medie de 73.500 de euro sau Pantelimon, Rahova-Sebastian, Ștefan cel Mare – Tei, Unirii sau Universitate-Kogălniceanu.

În tabelul de mai jos pot fi consultate prețurile cerute de proprieteri în prima lună din an, dar  și în luna septembrie care tocmai s-a încheiat.

The post Care sunt cartierele din București unde au crescut prețurile la apartamente appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code