Economice

Carrefour și Daphni au creat un fond de investiții pentru a finanța startup-urile din tehnologia digitală. Au bugetat 80 de milioane de euro pentru început

Grupul francez Carrefour și-a unit forțele cu firma europeană Daphni pentru a lansa Dastore, un fond de capital de risc dedicat, care vizează investiții în startup-uri aflate la început de drum și care abordează spațiul digital de retail, potrivit unui comunicat al companiei. Fondul va investi inițial 80 de milioane de euro prin preluarea unor participații minoritare în startup-uri emergente cu potențial ridicat din Franța și de la nivel global, pentru a permite grupului să rămână aproape de inovații și de tehnologiile emergente.

Scopul companiei este de a se transforma într-o companie de retail digital. Prin Dasrtore, Carrefour adaugă un alt atu la ecosistemul său pentru a anticipa mai bine perturbările de pe piață și pentru a identifica viitorii lideri și modelele câștigătoare. Pentru Dastore va fi creată o echipă dedicată, formată din experți atât de la daphni, cât și de la Carrefour. Pe lângă investiția financiară a Dastore, Carrefour va putea oferi startup-urilor accelerarea afacerilor, sprijin operațional, precum și un acces mai ușor la clienți, piețe internaționale și informații despre date pe care le pot folosi pentru a le ajuta să se dezvolte.

Investițiile se vor concentra pe domenii de afaceri legate de prioritățile strategiei digitale a Carrefour: noi afaceri de comerț electronic, date și instrumente digitale pentru operațiuni și servicii financiare în retail, precum și noi capacități de logistică și lanț de aprovizionare.

„Lansarea acestui vehicul de capital de risc este o etapă importantă în strategia noastră de inovare și ilustrează dorința noastră de a dezvolta în continuare legăturile pe care le avem cu ecosistemul de startup-uri. Investițiile în startup-uri reprezintă o oportunitate pentru Carrefour de a-și accelera propria transformare digitală, ajutând în același timp companiile aflate la început de drum să se dezvolte mai rapid. Prin urmare, am optat pentru un model de fond de investiții fără precedent în spațiul de retail și suntem încântați să începem această aventură alături de investitori experimentați și cunoscuți, precum daphni”, a declarat Elodie Perthuisot, Director Executiv E-Commerce, Date și Transformare Digitală al Grupului Carrefour.

„Dastore se aliniază perfect cu unul dintre obiectivele strategice ale daphni, care presupune crearea de punți între startup-uri și corporații (în acest caz specific, cu Carrefour) în domeniul retailului digital”, a declarat Marc Simoncini, Partener la daphni.

În luna noiembrie 2021, Carrefour a promis că între 2022 şi 2026 va investi trei miliarde de euro pentru expansiunea sa digitală, unul dintre pilonii noii strategii a grupului francez, care vrea să rămână în faţa Amazon în ceea ce priveşte livrările de cumpărături şi să îşi accelereze relansarea.

Grupul Carrefour are aproximativ 13.000 de magazine în peste 30 de ţări. Carrefour a încheiat anul 2021 cu 43 de hipermarketuri pe piaţa din România.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code