Economice

Cartierele din București unde prețurile la apartamente sunt mai mici ca acum un an

Prețurile cerute de proprietarii apartamentelor cu două camere din București sunt mai mari cu 10% în octombrie 2022 față de aceeași lună a anului trecut, arată o analiză Economica.net pe baza datelor Anunțul.ro.

Ușoare scăderi de preț sunt sesizate în cartierul Vitan, unde, cu variații de la lună la lună, media prețului pentru apartamente a fost în octombrie 2021 de 84.000 de euro, în ușoară scădere cu 5% față de aceeași lună a anului trecut.

Prețurile cerute pentru locuințele din zona Crângași-Giulești s-au redus și ele cu 4% în ultimul an, iar în zona Moșilor-Dacia, scăderea a fost aproape insesizabilă, de doar minus 1%.

Cu evoluții oscilante și în funcție de tipul de proprietăți scoase la vânzare, cele mai mari creșteri de preț s-au putut observa pentru cartierele Grivița-Gara de Nord, cu o creștere de 16% și 1 Mai-Domenii și Militari, ambele cu un plus de 11%.

Chiar și cu această creștere de 16%, apartamentele cu două camere din zona Grivița-Gara de Nord se află printre cele mai ieftine. Berceni-Giurgiului este zona unde se găsesc cele mai ieftine apartamente cu două camere : 63.800 de euro, urmată de Drumul Taberei-Ghenccea cu 65.000 de euro, Pantelimon cu 68.600 de euro și Colentina-Obor, cu 69.000 de euro.

De la lună la lună sunt tot mai puține zone unde se găsesc apartamente cu două camere sub pragul de 70.000 de euro.

La polul opus, cele mai scumpe locuințe se găsesc în zona Alba-Iulia-Decebal-Muncii, cu o medie de 140.000 de euro, urmată de Băneasa, cu 125.000 de euro și Floreasca-Dorobanți, cu 107.000 de euro.

Prețul mediu cerut la apartamentele din zona Floreasca a crescut în ultimele trei luni, iar față de acum un an, acesta este de peste 107.000 de euro. Prețurile la apartamentele din zonele Colentina-Obor și Drumul Taberei-Ghencea au rămas cam pe aceeași linie, cu medii de 69.200 de euro, respectiv 65.000 de euro.

Mai multe detalii despre evoluția prețurilor puteți vizualiza în tabelul de mai jos.

 

 

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code