Economice

Cât a plătit familia Negoiță până acum pentru terenurile din platforma Chimopar

Familia Negoiță, care prin firma Edificia Star Construct și-a adjudecat terenurile fostei platforme Chimopar, a plătit până acum 13,25 de milioane de euro din prețul de 25,6 milioane de euro oferit pentru terenuri, potrivit celui mai recent raport al administratorului judiciar, consultat de Economica.net. De terenurile Chimopar s-a mai arătat interesat și un consorțiu format din firmele Akcent Development, deținută de Alin Niculae, proprietarul Oscar Downstream și Titan Sun Park, deținută de Andrei Ceaușescu.

Trei loturi de teren cu o suprafață totală de 24,2 hectare de teren al fostei fabrici Chimopar, aflată în insolvență de zece ani, au fost scoase la licitație în toamna anului trecut. Când a fost publicat regulamentul de organizare a licitațiilor, s-a menționat că terenurile vor fi împărțite în parcele mai mici, iar plata ar urma să se facă în cinci rate, până în 2024.

Edificia Star Construct a plătit până în prezent trei rate totalizând 13,25 milioane de euro și a intrat în posesia a 10,8 hectare de teren. A patra rată este scadentă la 30 iunie 2023. Potrivit calculelor Economica.net, pe aceste terenuri se pot construi cel puțin 8.000 de apartamente.

Terenurile fostelor fabrici, pepiniere de locuințe

Familia primarului Negoiță și-a consolidat un portofoliu de terenuri ale fostelor fabrici din sectorul 3 unde se construiesc sau urmează să fie construite mii de apartamente. Compania are în dezvoltare proiectul Hils Pallady, cu 1.900 de apartamente, pe terenul unde în trecut a funcționat fabrica Romcarton.

La începutul anului trecut, familia Negoiță a cumpărat terenul fostei fabrici Tubinox, dee la compania indiană Virag, cu activități în domeniul siderugiei. În vara acestui an, primăria sectorului 3 a emis o autorizație de construire pentru primele blocuri de pe acest teren.

CITEȘTE ȘI Familia Negoiță are autorizație pentru primele două blocuri de pe terenul Tubinox din Sectorul 3, condus de Robert Negoiță

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 48 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code