NEWSNET

Economice

Câtă pâine vinde lunar un hypermarket cu brutărie proprie. Cora: Românii vin să cumpere fizic din magazine și preferă produsele cu maia

Mizează pe un produs de strictă necesitate, cumpărat de majoritatea dintre români zilnic și câștigă pe lângă bani și creșterea traficului din hypermarketurile sale. Retailerul belgian cora, unul dintre retailerii cu brutării proprii în interiorul hypermarketurilor ( ca și Auchan și Carrefour) vinde lunar peste 500.000 de pâini în cele 10 hypermarketuri ale sale,  dintre care 60% sunt frământate, dospite și coapte în brutăriile proprii din interiorul magazinelor. Cel mai mult se cumpără din magazinele cora din București și Bacău, unde se înregistrează cele mai mari vânzări din categorie.

Oficialii companie spun, de asemenea, că, deși e pandemie, clienții preferă să cumpere pâine din magazin și că tendința este de a cumpăra produse de calitate superioară. În prezent, doar 3% din cifra de afaceri pe acest segment fiind generată prin comenzile online.

„Se observă însă o creștere a încrederii pe care clienții o dezvoltă în a comanda produse proaspete online”, mai anunță compania.

cora alocă spații importante zonei de pâine și în magazinele de conveniență cora Urban, deschise în București anul acesta. Aici pot fi găsite zilnic 20 de sortimente de pâine, jumătate dintre ele fiind producție proprie cora.

“cora are avantajul de a avea brutării proprii în hipermarketurile sale, spre deosebire de alți retaileri, prin urmare putem ajusta fidel oferta, în funcție de ce-și doresc consumatorii. Pandemia a schimbat obiceiurile de cumpărare, impunând calitatea în fața cantității. Am observat la cumpărătorii care vin în magazin sau comandă online apetența pentru specialități de pâine”, a declarat Larisa Mătăsaru, directorul de achiziții Produse Proaspete cora România, companie care sărbătorește Ziua Mondială a Pâinii16 octombrie -cu un festival al pâinii, constând în prezentarea gamelor în standuri special dedicate.

Compania folosește 80 de tone de făină lunar pentru pâinea produsă  în brutăriile proprii și mizează pe sortimente speciale, cu maia, integrală și cu diverse semințe, pentru a răspunde exigențelor tot mai multor consumatori care caută soluții pentru un stil de viață echilibrat. Cele mai apreciate tipuri de pâine cora sunt cele cu maia, care câștigă tot mai mult teren, în prezent peste 50% dintre clienți optând pentru ele, dar și produsele îmbogățite cu cereale (orz, ovăz, mei) și semințe (in, chia, mac, susan, semințe de floarea-soarelui).

cora România, parte a grupului Louis Delhaize, este prezent pe piața românească din 2003, unde operează 10 hipermarketuri în București și în marile orașe,  magazinele cora Urban și platforma de e-commerce cora.ro, pe care sunt listate peste 40.000 de produse.

 

The post Câtă pâine vinde lunar un hypermarket cu brutărie proprie. Cora: Românii vin să cumpere fizic din magazine și preferă produsele cu maia appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code