NEWSNET

Economice

CE: 65 de startup-uri şi IMM-uri vor primi finanţare de 363 milioane euro pentru inovaţii revoluţionare

Fiecare întreprindere va primi o combinaţie de finanţare prin granturi şi investiţii de capital de până la 17 milioane de euro pentru a-şi dezvolta şi aplica la scară largă inovaţiile revoluţionare în domeniul asistenţei medicale, al tehnologiilor digitale, al energiei, al biotehnologiei, al spaţiului, precum şi în alte domenii. Acesta este prima serie de întreprinderi care vor fi finanţate în cadrul instrumentului Accelerator al Consiliului European pentru Inovare (CEI), în prezent pe deplin funcţional.

„Acceleratorul CEI este un instrument european de finanţare unic al Consiliului European pentru Inovare. Acceleratorul sprijină dezvoltarea inovaţiilor de vârf prin atragerea investitorilor privaţi şi oferă un portofoliu de servicii care sprijină aplicarea la scară largă a acestor inovaţii. Prin intermediul Consiliului European pentru Inovare urmărim să aducem Europa în avangarda inovării şi a noilor tehnologii, investind în soluţii noi pentru provocările cu care ne confruntăm în ceea ce priveşte sănătatea, mediul şi societatea”, a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret.

Întreprinderile au fost selectate în urma unui nou proces în două etape, introdus în cadrul programului Orizont Europa. Cererile sunt evaluate în mod riguros de experţi externi, această evaluare fiind urmată de un interviu cu un juriu format din investitori şi antreprenori cu experienţă. Printre întreprinderile selectate se numără: Sensius BV (Ţările de Jos), care a dezvoltat un sistem de termoterapie pentru tratarea cancerului de cap şi gât fără efecte secundare negative; Alice & Bob (Franţa), care a inventat un nou tip de hardware cuantic cu autocorectare pentru a construi primele calculatoare cuantice comerciale cu toleranţă la erori din lume; UAB INOVATYVI MEDICINA (Lituania), care a dezvoltat un sistem robotic inteligent, senzorial, operat de la distanţă, care permite efectuarea unei proceduri endovasculare fără expunere la raze X nocive şi
Bluegrove AS (Norvegia), care a introdus cea mai avansată soluţie de monitorizare şi predicţie a calităţii vieţii somonului, contribuind la calitatea vieţii peştilor.

Cele 65 de întreprinderi câştigătoare sunt stabilite în 16 ţări. Cererea de investiţii de capital prin intermediul noului Fond al CEI a fost deosebit de ridicată (60 din cele 65 de întreprinderi). Aceasta înseamnă că se preconizează că 227 de milioane de euro din totalul de 363 de milioane de euro vor fi sub formă de investiţii.

The post CE: 65 de startup-uri şi IMM-uri vor primi finanţare de 363 milioane euro pentru inovaţii revoluţionare appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code