Economice

Ce acoperă ajutorul de înmormântare în România?

În majoritatea cazurilor decesul unei persoane prinde descoperită financiar familia

Nici o persoană nu se așteaptă la deces, motiv pentru care nu face nimic pentru ca decesul să nu îi prindă nepregătiți financiar pe cei care vor trebui să se ocupe de tot ceea ce înseamnă organizarea înmormântării. Dar pentru că moartea este cel mai imprevizibil eveniment din această viață, se întâmplă deseori că aceasta să apară mult mai devreme decât ne-am putea imagina. Având în vedere acest detaliu este clar că familia defunctului nu este pregătită din punct de vedere financiar pentru a putea gestiona o astfel de situație. Acesta este momentul în care ajutorul de deces acordat de către Statul Român își arată importanța. Cu toate că acesta se acordă după realizarea înmormântării, este un sprijin material foarte important. Pe baza acestuia familia îndoliată poate contracta un împrumut rapid pentru a putea face față din punct de vedere financiar unei astfel de situații.

Cu ajutorul de înmormântare se poate realiza tot ceea ce este necesar pentru organizarea funeraliilor

Valorea ajutorului de înmormântare este suficient de mare pentru ca cei care trebuie să se ocupe de funeraliile defunctului să o poată plăti. Analiâand ofertele pentru pachetele de servicii funerare oferite de către firmele care activează în domeniul serviciilor funerare, prețul care trebuie plătit pentru organizarea unei înmormântări se încadrează între 4000 și 6000 de lei. Acest detaliu depinde de firma care se va ocupa de tot procesul necesar organizării înmormântării, dar și de către pachetul de servicii funerare contractat. În momentul de față, există pachete de servicii funerare care oferă tot ceea ce este necesar pentru a putea organiza o înmormântare clasică. Dar există și pachete de servicii funerare care dacă sunt contractate, oferă servicii funerare premium. Sicriu realizat din materiale premium, calitatea mult mai bună a prosoapelor sau pachete cu mâncare mai deosebită sunt câteva dintre diferențele dintre un pachet de servicii funerare clasic și unul premium. Fie că este vorba despre pachetul de servicii clasic sau cel premium, acestea sunt foarte apreciate și solicitate. De ce? Pentru că familia îndoliată să scape de tot ceea ce implică organizarea unei înmormântări. Dar și pentru că este mai rentabil din punct de vedere financiar. De asemenea, faptul că tot ceea ce înseamnă organizarea înmormântării se realizează de către o singură firma este un alt motiv pentru care familiile care trec prin cea mai cumplită perioada a vieții apelează la serviciile funerare oferite de către firmele de pompe funebre.

Concret, ce acoperă ajutorul de înmormântare din țara noastră?

Valoarea ajutorului de înmormântare oferit de către instituțiile publice din țara noastră este suficient de mare pentru ca o înmormântare decentă să poată fi organizată. Concret, valoarea acestuia acoperă următoarele cheltuieli:

–          Achiziționarea sicriului și a accesoriilor necesare;

–          Preluarea persoanei decedate din locul în care a survenit decesul;

–          Eliberarea actului care dovedește decesul;

–          Îmbălsămarea persoanei decedate și eliberarea certificatului care atestă faptul că decedatul a fost îmbălsămat;

–          Toaletarea persoanei decedate;

–          Manipularea persoanei decedate;

–          Transportarea persoanei decedate la cimitir.

Pe lângă aceste cheltuieli ajutorul de înmormântare acoperă și plata tarifului practicat de către firma de pompe funebre. Sunt situații în care membrii familiei rămân cu o parte din banii primiți ca ajutor de înmormântare pentru că tariful cerut de către firma de pompe funebre este mai mic decât valoarea ajutorului de înmormântare. Aspectul financiar nu trebuie să fie cel mai important în funcție de care se realizează alegerea firmei care se va ocupă de tot ceea ce presupune realizarea înmormântării. Calitatea serviciilor funerare oferite este detaliul care trebuie avut în vedere pentru a putea identifica cea mai bună soluție. Înmormântarea este omagiul adus persoanei care a trecut la cele veșnice, așa că trebuie să fie un eveniment organizat foarte bine din punct de vedere calitativ.

The post Ce acoperă ajutorul de înmormântare în România? appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 17 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code