Flux-stiri

Ce faci când rămâi fără păduri care să te răcorească? Plimbi copacii în ghivece prin orașe, este soluția Olandei

  • Un oraș din Olanda are o pădure urbană cu peste o mie de copaci.
  • Ghivecele cu frasini, stejari și ulmi sunt mutate la fiecare săptămână
  • Din 14 august, copacii vor fi plantați în afara orașului.

Dacă oamenii nu merg în pădure, vine pădurea la ei.

Într-un oraș din Olanda, activiștii de mediu au adus peste o mie de copaci în ghivece uriașe de lemn. Pădurea mișcătoare este staționată pe trotuare, în fața hotelurilor, a magazinelor și lângă gara centrală.

La fiecare săptămână, ghivecele sunt mutate în alte locuri. Ideea a fost primită cu entuziasm, iar mulți localnici folosesc băncile din pădurea urbană. Unele hoteluri oferă turiștilor coșuri de picnic, ca să se relaxeze la umbra copacilor proaspăt apăruți.

Un studiu arată că aceste zone verzi din orașe pot răci temperatura suprafeței pământului cu până la 12 grade.

Sunt însă și oameni nemulțumiți. Unii consideră că proiectul este o pierdere de timp și mai ales de bani. Iar alții sunt deranjați de faptul că trebuie să parcheze în altă parte timp de o săptămână sau că accesul mașinilor în anumite locuri este blocat din cauza copacilor.

Vești bune sunt și la București. ONG-ul „Străzi pentru Oameni” a câștigat, luna trecută, un concurs de bugetare, iar Primăria va planta copaci pe bulevardul Regina Elisabeta, una dintre arterele cu cea mai puțină umbră din capitală.

The post Ce faci când rămâi fără păduri care să te răcorească? Plimbi copacii în ghivece prin orașe, este soluția Olandei appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code