Economice

CE Oltenia angajează 600 de oameni în sectorul de minerit, ca să crească producția de energie electrică

Iată comunicatul CE Oltenia

“In vederea cresterii productiei de energie electrica, CE Oltenia angajeaza un numar de 600 de persoane pe posturi de lacatus mecanic, electrician si sudor in activitatea miniera, pentru durata determinata pana la data de 31.12.2022.

Procedura de selectie in vederea angajarii personalului necesar a fost initiata in decembrie 2021, conform anuntului din data de 06.12.2021.

In urma analizarii dosarelor depuse (calificari, studii, cazier), s-au calificat 1.040 de persoane care vor participa la verificarea aptitudinilor profesionale in perioada 4 – 11.04.2022, conform programarilor comunicate candidatilor”

Mai mult cărbune pentru mai multă energie electrică

În contextul izbucnirii războiului din Ucraina și a dorinței a cât mai multe state de a renunța la gazele rusești, autoritățile de la București intențioenază să majoreze producția de energie electrică pe bază de cărbune, iar CE Oltenia este singurul producător semnificativ.

“Se va crește capacitatea de extracție a cărbunelui la Complexul Energetic Oltenia. S-a discutat să se pună în funcțiune încă o turbină iar până în luna mai se va crește capacitatea cu încă 300 de MW”, a explicat acum trei săptămâni ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Complexul Energetic Oltenia este unul dintre cei mai mari producători de energie electrică din România, cu o capacitate instalată de circa 3.000 MW, în patru termocentrale, Rovinari, Turceni, Ișalnița și Craiova 2, alimentate cu lignit extras din carierele de suprafață din Oltenia.

La ora redactării acestei știri, în România se producea energie din cărbune la o putere de circa 1.100 MW, dintr-un consum național de circa 7.100 MW

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code