NEWSNET

Economice

CE Oltenia se aşteaptă ca planul de restructurare să fie aprobat de Comisia Europeană în luna ianuarie 2022

„La ultima analiză, reprezentanţii Comisiei Europene au apreciat progresul făcut de România şi au arătat că doar timpul ne desparte de o decizie favorabilă. Mai avem de făcut o dovadă că planul de restructurare înseamnă şi atragerea de investitori pentru implementarea proiectelor noi”, a precizat Burlan, în cadrul conferinţei Focus Energetic.

El a arătat că există 17 companii care au cumpărat caietele de sarcini pentru a participa alături de CE Oltenia la cele opt proiecte fotovoltaice şi două pe gaze, scrie Agerpres.

„Toţi investitorii, din cei 17, sunt interesaţi de proiectele fotovoltaice şi jumătate dintre ei vor să ni se alăture ca parteneri şi în proiectele pe gaz. Până la finalul lunii noiembrie aşteptăm ofertele angajante”, a susţinut el.

Mai departe, Comisia Europeană ar urma să aprobe planul de restructurare al CE Oltenia cel mai probabil în luna ianuarie 2022, a adăugat oficialul companiei.

Cu o putere disponibilă de 3.570 MW, Complexul Energetic Oltenia este unul dintre cei mai mari producători de energie din România şi contribuie la asigurarea securităţii energetice naţionale, în principal în momentele extreme de secetă prelungită sau în perioade de iarnă cu temperaturi scăzute, perioade în care aportul adus de centralele pe cărbune în structura producţiei a crescut până la aproape 35%.

The post CE Oltenia se aşteaptă ca planul de restructurare să fie aprobat de Comisia Europeană în luna ianuarie 2022 appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code