NEWSNET

Economice

Cea mai mică țară din Asia, magnet pentru turiștii români

Peste 15.600 de turiști români și-au petrecut vacanța în insulele Maldive și este țara din Balcani de unde au venit cei mai mulți turiști, potrivit datelor Ministerului Turismului din statul insular, furnizate la solicitarea Economica.net.

Înainte de pandemie, Insulele Maldive au fost destinația de vacanță a 1,7 milioane de turiști. 2020, primul an de pandemie, a dus la o scădere considerabilă: doar 555.000 de turiști și-au petrecut vacanța aici. În 2021, turismul a dat semne de revenire, iar pe 28 decembrie, Maldive trăgea linie și număra peste 1,3 milioane de turiști. Iar întâmplarea face ca turistul cu numărul 1,3 milioane să fie român.

Întrebat de Economica.net care au fost motivele care i-au atras pe turiștii români în Maldive, Ministerul Turismului ne-a transmis că Maldive a fost una dintre primele destinații care s-a deschis, dar și pentru că oferă insule distanțate social, și are o geografie unică și experiențe interesante. Oficialii speră ca aceste cifre să crească și anul acesta.

Paralela 45 a introdus cursele charter spre Maldive de la finalul lunii noiembrie anul trecut, mai devreme decât în 2020, cu o frecvență săptămânală, și sunt programate până la finalul lunii ianuarie 2022, cel puțin. Prețurile pachetelor sunt la un nivel apropiat de cel din 2019. O săptămână în Maldive costă de la 1.964 de euro/persoană la un hotel de cinci stele, de la 1.414 euro/persoană la un hotel de patru stele, de la 1.240 de euro/persoană la un hotel de trei stele, cu o reducere de până la 20% în perioada de Early Booking.

Fotografie de Mohamed Lammah pe Unsplash

The post Cea mai mică țară din Asia, magnet pentru turiștii români appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code