Economice

Cea mai tranzacţionată companie de pe piaţa AeRO vine pe piața reglementată. Victor Gânsac, CEO Safetech Innovation: Obiectivul nostru este să sunăm clopoțelul la BVB până la sfârșitul lunii februarie 2023

Înființată în 2011, Safetech Innovations este o companie dedicată securității informațiilor, cu prezență în București, Abu Dhabi și Londra, specializată în furnizarea de servicii de securitate cibernetică și implementarea de soluții de securitate cibernetică. Serviciile Safetech Innovations includ protecția datelor, identificarea vulnerabilităților și riscurilor, implementarea soluțiilor și măsurilor de securitate cibernetică, răspuns la incidente de securitate cibernetică prin STI CERT – Safetech Cybersecurity Incident Response Center și crearea unei culturi organizaționale orientate spre siguranță.

Compania a demarat procesul privind transferul acţiunilor, prin pregătirea situaţiilor financiare istorice conform standardelor IFRS, care vor fi auditate de Baker Tilly. În prezent, Safetech se află în etapele de finalizare a Prospectului și transmiterea acestuia către ASF.

„Suntem încântați că ne apropiem de îndeplinirea a încă unei promisiuni față de acționarii noștri – transferul pe Piața Principală. Obiectivul nostru este să sunăm clopoțelul la BVB pentru a marca acest transfer, înainte de publicarea rezultatelor financiare preliminare pentru 2022, și anume, până la sfârșitul lunii februarie 2023. Ne dorim ca în raportul respectiv să includem deja situațiile financiare care vor fi conforme cu IFRS”, a spus Victor Gânsac, co-fondator, Președinte Consiliu de Administrație și CEO al Safetech Innovations. 

Safetech Innovations este listată pe piaţa AeRO din 29 ianuarie 2021, iar din octombrie 2021 acţiunile sale sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de Bursa de Valori Bucureşti pentru piaţa AeRO. În 2021, Safetech Innovations a fost cea mai tranzacţionată companie de pe această piaţă.

Bursa de Valori București este autorizată de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) să administreze două piețe: piața reglementată (PR) și sistemul multilateral de tranzacționare (SMT), denumirea comercială utilizată de BVB pentru segmentul principal al acestui sistem fiind AeRO.

Piața reglementată este piața la vedere (spot) principală a BVB, care vizează companii mari. Pentru a deveni listate pe Piața Principală, companiile trebuie să fie înființate ca societăți pe acțiuni și să aibă o capitalizare bursieră minimă de 1 milion de euro. În plus, companiile trebuie să aibă cel puțin 25% free float și un istoric de raportare financiară de minim trei ani. Pentru cele trei niveluri ale Pieței Principale: Premium, Standard și Internațional există cerințe specifice.

În ceea ce privește procesul de listare pe piața principală a BVB, exista trei metode: Ofertă Publică Inițială (Inițial Public Offering/ IPO), Plasament Privat și Listare tehnică. 

În primele nouă luni ale anului, cifra de afaceri s-a ridicat la 20,8 milioane de lei, o apreciere cu 58%, în principal datorită creșterii ponderii contractelor de servicii pentru securitate cibernetică. În aceeași perioadă, profitul net al Safetech a avansat cu 134%, la 5,3 milioane de lei.

Referitor la activitatea companiei la nivel internațional, compania a anunțat că, în prezent, entitatea din Marea Britanie este operațională, având angajate trei persoane, pe lângă directorul general, Anca Stancu, a căror activitate se va axa în perioada următoare pe vânzarea de servicii și soluții Safetech în Marea Britanie și SUA. În ceea ce privește, entitatea din Emiratele Arabe Unite, aceasta va fi operațională în următoarea perioadă, toate actele necesare fiind depuse la autoritățile relevante. Între timp, compania a executat deja un contract de testare de securitate pentru o companie din domeniul energiei din această țară. Pentru entitatea din SUA, compania estimează că până la finalul anului va fi înființată, iar din 2023, aceasta va deveni operațională.

Potrivit datelor BVB, anul trecut s-au listat la cota bursei 23 de companii şi au atras finanţări de 234 milioane euro, iar valoarea celor 45 de emisiuni de obligaţiuni şi titluri de stat listate anul trecut au depăşit 1,8 miliarde euro.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 14 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code