NEWSNET

Economice

Cehia consideră inacceptabilă propunerea poloneză privind funcționarea minei de lignit de la Turow, aflată în apropierea graniței sale

Cele două ţări vecine, membre ale Uniunii Europene, au un diferend legat de extinderea exploatării miniera de la Turow, care furnizează cărbune pentru o termocentrală importantă pentru nevoile energetice ale economiei poloneze. Praga susţine că mineritul contribuie la pierderea de apă subterană în oraşele de pe partea cehă a frontierei şi cauzează poluare.

Ministerul Mediului ceh a afirmat că, înainte de a lua vreo măsură, va trebui să discute propunerea cu noul guvern format după alegerile parlamentare desfăşurate în octombrie.

Citește și: https://www.economica.net/polonia-critica-decizia-cjue-cu-privire-la-inchiderea-minei-de-carbune-de-la-turow_512412.html

”Noua propunere este inacceptabilă pentru actuala conducere a Ministerului Mediului, a Ministerului de Externe şi a regiunii Liberec care se învecinează cu Turow”, a scris pe Twitter purtătoarea de cuvânt a ministerului citat.

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a transmis Poloniei să oprească activităţile de la mina Turow şi de la termocentrală după ce Praga s-a plâns de pagubele ecologice înregistrate în partea cehă a frontierei.

Polonia, care nu s-a conformat deciziei CJUE, încearcă să ajungă la un acord cu vecinul său ceh pentru a ţine mina deschisă, în schimbul unor compensaţii şi al unor măsuri de limitare a pierderii de apă subterană.

Citește și: https://www.economica.net/premierul-poloniei-sfideaza-ue-si-anunta-ca-activitatea-minei-turow-nu-va-fi-oprita_532884.html

The post Cehia consideră inacceptabilă propunerea poloneză privind funcționarea minei de lignit de la Turow, aflată în apropierea graniței sale appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code