Economice

Cehia își închide spațiul aerian pentru companiile aeriene rusești

Interzicerea zborurilor afectează rutele Praga – Moscova şi Praga – Sankt Petersburg, a declarat ministrul transporturilor Martin Kupka.

Pentru a ajuta Ucraina, guvernul ceh va trimite combustibil şi sânge şi va aloca 300 de milioane de coroane (13,64 de milioane de dolari) pentru ajutorarea refugiaţilor, a declarat vineri premierul Petr Fiala (foto).

Praga va accelera, de asemenea, ieşirea din două bănci internaţionale înfiinţate în perioada sovietică, iar Ministerul de Finanţe va analiza accesul companiilor ruseşti la fondurile publice cehe, a declarat Fiala.

Liderii Uniunii Europene au aprobat joi noi sancţiuni economice împotriva Moscovei, alăturându-se Statelor Unite şi Marii Britanii în încercarea de a-i pedepsi pe preşedintele Vladimir Putin şi pe aliaţii săi pentru atacul asupra ţării vecine.

Fiala a declarat că poziţia cehă a fost mai dură decât cea a unor parteneri din Europa de Vest din cauza amintirii invaziei lansate de sovietici în Cehoslovacia în 1968.

Premierul a mai anunţat că permisele de şedere vor fi revizuite în funcţie de sancţiunile decise de UE.

Guvernul de la Praga a anunţat joi că va închide două consulate ruseşti şi nu va mai elibera vize standard pentru ruşi.

Registrul ceh al domeniilor web a blocat site-uri despre care a spus că răspândesc dezinformări în legătură cu invazia, a declarat grupul CZ.NIC, adăugând că a acţionat la recomandarea guvernului.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code