Economice

Cel mai înalt coș de fum din România ar putea fi amenajat pentru turiști. O parte din fostul combinat Cuprom din Baia Mare se transformă în parc fotovoltaic

Steinhardt Development, firmă deținută de Cristian Costel Eftinca, un om de afaceri din Brașov, care a cumpărat anul trecut o parte din fostul combinat, are de la finele anului treacu certificatul de urbanism pentru dezvoltarea unui parc fotovoltaic pe terenul de 37 de hectare, scrie publicația locală 2mnews.ro.

Parcul fotovoltaic ar urma să aibă o putere de 25 MWh (echivalentul a 25.000 kilowați/oră) și va fi dotat cu stații de încărcare a autovehiculelor electrice.

Investiția în parcul fotovoltaic se ridică la 65 de milioane de euro și include și amenajarea turistică a celui mai înalt coș de fum din România, înalt de 351,5 metri.

Combinatul Cuprom, aflat în faliment, a fost vândut anul trecut către două firme: Steinhardt Development, care a cumpărat 37 de hectare de teren, și care cuprind zona turnului, a intrării mari din combinat, dar și sediile administrative și cantina și Minero Remediation, care a cumpărat restul suprafaței. Cmbinatul avea o suprafață totală de 55 de ha.

 

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code