Economice

Cel mai mare vânzător RCA, cu 2 milioane de clienți, anunț important pentru toți șoferii. Cum poate scădea prețul asigurării

Euroins, cel mai mare jucător de pe piața RCA din România, și-a anunțat partenerii brokeri că va opera o ajustare în jos a comisioanelor plătite pentru vânzarea de RCA. Concret, arată mesajul trimis distribuitorilor, comisionul va fi de 10%  pentru toate categoriile de RCA, 0% pentru asigurații cu risc ridicat repartizați prin BAAR (în general camioane) și 10% pentru polițele care includ și clauza de decontare directă. Comisoanele scad astfel cu cel puțin 3 puncte procentuale de la 13% cât oferea Euroins cel puțin brokerilor mari.

AICI despre modalitatea legală prin care poți reduce prețul RCA cu ajutorul BAAR

În lumina noii legislații RCA, dacă Euroins nu va opera modificări în ceea ce privește prima netă (tariful stabilit de societate fără a fi luate în calcul cheltuielile de vânzare) ar trebui să asistăm și la o reducere a prețului RCA corespunzătoare reducerii cheltuielilor de distribuție. Din mesajul transmis brokerilor nu reiese că Euroins ar mai plăti comisioane suplimentare intermediarilor care aduc un anumit tip de portofoliu (asigurări facultative), ceea ce înseamnă că reducerea ar trebui să fie chiar mai importantă.

AICI despre noua legislație în asigurări, care, printre altele, prevede că se pot aplica prețuri diferite la RCA, în funcție de costurile cu distribuția, dar și despre argumentele brokerilor care contestă această măsură

Amintim că Euroins se află sub un plan de măsuri impus de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și că una dintre prevederile acestui plan este ca societatea să își diversifice portofoliul prin reducerea dependenței de RCA.

AICI despre creșterile anunțate de Euroins pe zona de asigurări facultative

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 25 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code