Flux-stiri

Cel puțin 13 persoane au murit în urma unui atac cu rachete rusești asupra unui centru comercial

atac centru comercialatac centru comercial

  • Oficialii ucraineni spun că un centru comercial a fost lovit de rachete.
  • Președintele Zelenski condamnă atacul.
  • Rusia a negat că ar fi vizat civili în Ucraina.

Două rachete rusești au lovit luni un centru comercial aglomerat din orașul Kremenciuk din centrul Ucrainei, ucigând cel puțin 13 persoane și rănind 50, a declarat guvernatorul regional. Președintele Volodimir Zelenski a declarat că peste 1.000 de persoane se aflau în centrul comercial în momentul atacului, despre care martorii au spus că a provocat un incendiu uriaș și a trimis fum negru pe cer.

Un reporter Reuters a văzut coaja carbonizată a unui complex comercial cu acoperișul prăbușit. Pompierii și soldații scoteau bucăți de metal mutilat în timp ce căutau supraviețuitori. „Este imposibil să ne imaginăm măcar numărul victimelor … Este inutil să sperăm la decență și umanitate din partea Rusiei”, a scris Zelenski pe aplicația de mesagerie Telegram.

Dmitro Lunin, guvernatorul regiunii centrale Poltava, a scris pe Telegram că în prezent s-a confirmat că 13 persoane au fost ucise în urma loviturii, adăugând că este prea devreme pentru a vorbi despre un bilanț final al victimelor, întrucât salvatorii continuă să caute printre dărâmături.

Lunin a mai scris pe Telegram că 21 de persoane au fost spitalizate, iar alte 29 au primit primul ajutor fără a fi spitalizate. „Este un act de terorism împotriva civililor”, a declarat el separat, sugerând că nu exista nicio țintă militară în apropiere pe care Rusia ar fi putut să o vizeze.

La un moment dat, paramedicii s-au grăbit să intre în clădire după ce salvatorii au strigat „200”, ceea ce însemna că au găsit unul sau mai multe cadavre în clădire. Ulterior, reporterii au fost îndepărtați de la locul faptei, în timp ce sirenele de raid aerian au sunat din nou.

The post Cel puțin 13 persoane au murit în urma unui atac cu rachete rusești asupra unui centru comercial appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code