NEWSNET

Economice

Centura București: Două oferte pentru proiectarea ultimei etape de modernizare a sectorului nordic – secretar de stat

„Cei doi ofertanți sunt Asocierea SPC Elite Consulting SRL – Specialist Smart Group SRL și Asocierea SC Grafic Trends SRL – SC SVL Proec SRL. Începând de astăzi, conform prevederilor legale, Comisia de evaluare trebuie sa finalizeze procesul în maximum 60 de zile”, a scris secretarul de stat pe pagina proprie de Facebook.

Potrivit lui, prin această nouă fază de modernizare a Centurii se vor accentua:
– elementele de creștere a siguranței traficului
– tendințele de „urbanizare” a Centurii Capitalei, ținând cont de dezvoltarea urbanistică extrem de accentuată în proximitatea ei precum și de faptul că a început construirea Autostrăzii Bucureștiului – A0, care va prelua o parte din traficul de tranzit

Această nouă etapă de modernizare trebuie să țină cont și de dezvoltarea noilor sisteme de transport în comun, fie că e vorba despre tren metropolitan, tramvai sau trasee cu autobuzul, mai spune Scrioșteanu.

El adaugă că vor fi studiate și propuse soluții pentru intersecțiile Centurii de Nord a Capitalei cu drumurile județene în localitățile: Chiajna, Dragomirești Vale, Tunari, Ștefănești și Moara Domnească – Găneasa, precum și cu drumurile naționale DN3, DN1 și DN7.

„Măsurile vizează fluidizarea traficului pe Centura Bucureștiului, în perspectiva integrării viitoare a acesteia în structura bulevardelor Capitalei și în perspectiva interconectării acesteia cu A0, prin drumurile radiale, dar și facilitarea accesului în zona orbitală a Municipiului București”, explică secretarul de stat.

drumuri radiale bucuresti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Potrivit lui Scrioșteanu, vor fi realizate drumuri colectoare în vederea reducerii numărului de intrări/ieșiri directe în/din Centura Bucureștiului precum și pasaje/pasarele pietonale (suprateran/subteran), trotuare, parcări, stații de autobuz, vor fi reamenajate intersecțiilor cu drumurile clasificate în vederea creșterii capacității de transport pe sectorul de nord al DNCB, vor fi montate panouri fonoabsorbante și vor fi executate alte lucrări pentru creșterea siguranței auto și pietonale.

CITEȘTE ȘI Centura București: CNAIR a scos la licitație studiu de fezabilitate pentru pasaje noi și lărgirea la patru benzi între A2 și DN5

 

 

The post Centura București: Două oferte pentru proiectarea ultimei etape de modernizare a sectorului nordic – secretar de stat appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code