Economice

CEO-ul VinFast demisionează în plin efort al companiei de a se impune pe piețele externe

Compania vietnameză VinFast, aflată în plină derulare a planului său de expansiune pe piețele din întreaga lume, a anunțat că Michael Lohscheller și-a prezentat demisia din funcția de director executiv și se va întoarce în Europa din motive personale.

Funcția de CEO a VinFast va fi preluată de Le Thi Thu Thuy, ea rămânând și vicepreședinte al Vingroup, compania care deține marca auto.

Anunțul privind demisia lui Lohscheller este surprinzător dacă avem în vedere că VinFast își detaliase în această toamnă planul de expansiune pe piețele din întreaga lume, traiectoria firmei fiind generată, în mare parte chiar de el.

Autointitulat „un răspuns al Vietnamului la provocarea Tesla”, compania VinFast anunța în septembrie că produsele sale vor fi prezente pe tot mai multe piețe europene în 2022 și că va utiliza un sistem direct de vânzări – gestionat online sau prin showroom-uri proprii – în primele state pe care le vizează în Europa, Franța, Germania și Țările de Jos.

Mai mult chiar, la finalul lui octombrie, compania vietnameză anunța primul produs pe care îl va lansa în 2022 pe piețele din Europa, America de Nord și Asia: SUV-ul electric VF e35. Acesta va fi urmat de un vehicul ceva mai mare, cu șapte locuri, VF e36.

The post CEO-ul VinFast demisionează în plin efort al companiei de a se impune pe piețele externe appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code