Economice

CFR a primit două oferte pentru licitația de atribuire a studiului de fezabilitate destinat electrificării căii ferate Răduleşti – Giurgiu Nord

Procedura de licitaţie a avut termen limită de depunere a ofertelor data de 27 decembrie, ora 15:00. Urmează evaluarea ofertelor, în vederea atribuirii contractului de prestări servicii pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate.

Valoarea estimată a contractului este de aproape 3,147 de milioane de lei fără TVA, iar sursa de finanţare va fi asigurată din POIM (Programul Operaţional Infrastructura Mare). Durata contractului este de nouă de luni.

„Studiul de fezabilitate pentru electrificarea liniei de cale ferată Răduleşti – Giurgiu Nord (57 km) trebuie să identifice cea mai eficientă soluţie din punct de vedere tehnico-economic, în vederea obţinerii sursei de finanţare pentru implementarea obiectivului de investiţie, cu asigurarea specificaţiilor tehnice de interoperabilitate pe teritoriul României şi respectarea conformităţii standardelor impuse pentru Coridoarele Europene şi Coridoarele TEN-T, proiectul de lucrări fiind inclus în PNRR. Menţionăm faptul că implementarea acestui proiect pentru electrificarea liniei de cale ferată Răduleşti-Giurgiu Nord contribuie în mod direct nu doar la dezvoltarea transportului feroviar, dar şi la reducerea impactului asupra mediului înconjurător, prin preluarea traficului de marfă de pe ruta Bucureşti Nord-Jilava – Giurgiu Nord – Giurgiu Nord Frontieră”, se menţionează în comunicat.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: creşterea vitezei medii de circulaţie a trenurilor; creşterea atractivităţii transportului feroviar pe acest tronson; minimizarea efectelor negative asupra mediului; creşterea volumului de transport pe calea ferată; descongestionarea traficului feroviar din Bucureşti şi zonele limitrofe; menţinerea şi, eventual, atragerea de noi transporturi de pe Coridorul European de Marfă RFC 7 Praga – Atena pe teritoriul României; creşterea veniturilor CFR din taxa de utilizare a infrastructurii.

De asemenea, Studiul de Fezabilitate va cuprinde inclusiv toate datele necesare pentru obţinerea tuturor avizelor în vederea promovării Hotărârii de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici şi pentru exproprierea imobilelor aferente obiectivului de investiţii „Electrificarea şi reabilitarea liniei feroviare Răduleşti – Giurgiu Nord”, inclusiv completarea/modificarea (dacă este cazul) documentaţiei, prin implementarea tuturor cerinţelor/solicitărilor emitenţilor de avize.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” S.A., societate care administrează infrastructura feroviară publică, desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

The post CFR a primit două oferte pentru licitația de atribuire a studiului de fezabilitate destinat electrificării căii ferate Răduleşti – Giurgiu Nord appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code