NEWSNET

Economice

CFR Infrastructură a primit două oferte la licitația pentru șină de cale ferată de 1,14 miliarde de lei

Până la termenul limită din 29 decembrie 2021 au depus oferte:

1. JSW Steel Italy Piombino S.P.A, lotul 2,
2. Voestalpine Rail Technology GmbH, loturile 1 și 2

CFR S.A. a lansat pe 20 noiembrie 2021 licitația pentru șină de cale ferată tip 49E1 și 60E1.

Aceasta este împărțită în două loturi:

Lot 1 – șină CF tratată termic tip 49E1 și 60E1, cu o valoare estimată de până la 504,43 de milioane de lei.
Lot 2 – șină CF netratată termic tip 60E1, cu o valoare estimată de până la 636,88 de milioane de lei.

Ofertele primite urmează să fie evaluate până pe 22 martie 2022, conform calendarului afișat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Șina reprezintă cea mai importantă componentă a suprastructurii căii ferate având un rol deosebit în circulația vehiculelor feroviare în condiții de siguranță prin asigurarea ghidării materialului rulant. În timpul exploatării, fiind în contact direct cu materialul rulant, șina CF este supusă în mod constant eforturilor transmise de acesta fiind provocate defecte atât în interiorul cât și la suprafața șinei.

Șina CF este confecționată din oțeluri speciale cu caracteristici fizico-mecanice care să permită preluarea și transmiterea în siguranță a sarcinilor date de materialul rulant în circulație. În funcție de solicitările la care vor fi supuse în exploatare șinele sunt de diferite tipuri.

Din punct de vedere al secțiunii transversale și din punct de vedere al durității, în C.N.C.F. ”C.F.R” S.A. s-a luat decizia de a uniformiza tipurile de șină cu care se echipează rețeaua de cale ferată acestea fiind tip 60E1 și 49E1 utilizate atât în aliniament cât și în curbe cu raze mai mici de 500 metri unde se vor introduce în cale șine cu duritate sporită prin tratament termic, se explică în anunțul de licitație.

The post CFR Infrastructură a primit două oferte la licitația pentru șină de cale ferată de 1,14 miliarde de lei appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code