Economice

Chimcomplex, undă verde pentru trecerea de pe AeRO pe piața principală a Bursei de Valori București

„Chimcomplex este în acest moment emitentul de pe AeRo cu cea mai mare capitalizare bursieră. Motivul principal care stă la baza deciziei de promovare pe piața principala a BVB este accesul la o bază mai largă de investitori, în special instituționali și fonduri de mari dimensiuni, care, prin natura prospectelor/memorandumurilor de funcționare, nu investesc în companii listate pe sistemele multilaterale de tranzacționare. Emitentul consideră ca cererea de admitere la tranzacționare pe piața reglementată a BVB este pasul necesar și natural în dezvoltarea ulterioară a acestuia”, se arată în prospectul de listare.

În vara acestui an, acționarii companiei au aprobat transferul de pe piața AeRO pe piaţa principală reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti, la Categoria Standard.

Săptămâna trecută, compania controlată de omul de afaceri român Ștefan Vuza, a anunțat că va depune o ofertă pentru achiziția KMG International (grupul Rompetrol), în prima jumătate a anului viitor. Este a doua informație care apare în ultimele săptămâni despre intenții de achiziție a unor active din grupul Rompetrol. Acum câteva săptămâni, a apărut informația referitoare la intenția companiei petroliere poloneze PKN Orlen de a achiziționa cel mai important activ al Rompetril, rafinăria Petromidia, cea mai mare unitate de profil din țară.

 

The post Chimcomplex, undă verde pentru trecerea de pe AeRO pe piața principală a Bursei de Valori București appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code