Economice

Chromosome Dynamics, proprietarul Agrobazar, primul marketplace cu profil agroindustrial din România, debutează pe piața AeRO, la doi ani de la înființare

Acțiunile Chromosome Dynamics, afacere integrată de dezvoltare și cercetare în agribusiness centrată pe soluții IT și inteligență artificială  se tranzacționează sub simbolul bursier CHRD, potrivit unui comunicat al Bursei de Valori București. Chromosome Dynamics a derulat în perioada 27 septembrie – 1 octombrie 2021 un plasament privat de vânzare de acțiuni noi, în cadrul căruia au participat 60 de investitori. Compania a atras de la investitori suma de 3,35 milioane de lei, în urma vânzării a 111.929 acțiuni noi la un preț de 30 de lei/acțiune. Fondurile sunt destinate susținerii planurilor de dezvoltare software-hardware ale companiei, pentru promovare și marketing, servicii IT, extinderea spațiilor de birouri și pentru asigurarea cheltuielilor cu resursele umane.

Chromosome Dynamics a lansat în 2021 Agrobazar, primul său produs și, de asemenea, primul marketplace cu profil agroindustrial din România. Din momentul lansării și până în prezent vânzările totale prin platformă au depășit 2,5 milioane de lei. Compania anunță că va lansa în acest an proiectele dezvoltate din momentul încheierii plasamentului privat de acțiuni până în prezent: SpellBox, Homeland, ORGNit, WatchDog, Rooster’s Journey, Tortoise. SpellBox și Homeland (Beta) sunt programate pentru a fi lansate oficial în luna iunie, urmând ca lansarea celorlalte proiecte să fie realizată până la finalul acestui an.

În 2020, primul an de funcționare, compania a avut o cifră de afaceri de aproape 1 milion de lei. În 2021, cifra de afaceri a crescut de aproape cinci ori, până la 4,6 milioane de lei. Profitul net al companiei în 2021 a fost de 976.065 lei. Pentru 2022, compania estimează o cifră de afaceri de 11 milioane de lei și un profit brut de aproape 3 milioane de lei. În prezent, în cadrul companiei sunt 17 angajați.

Plasamentul privat și listarea acțiunilor au fost realizate cu sprijinul Goldring.

„Bursa de Valori București oferă soluții de finanțare pentru toți antreprenorii români, în diverse etape ale dezvoltării afacerii lor. Faptul că echipa Chromosome Dynamics a ales să vină la bursă, la doi ani de la înființare, este un semn al încrederii față de piața de capital. Ne bucurăm să fim alături de echipa Chromosome Dynamics încă din această etapă a dezvoltării și cred că alături de investitorii din piața de capital compania va scrie una dintre poveștile frumoase ale antreprenoriatului românesc”, a declarat Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.

„În spatele întregului proces sunt mii de ore de muncă, oameni pasionați și implicați, colegi și colaboratori incredibili și, bineînțeles, investitorii care au avut încredere în noi și au participat la plasamentul nostru privat. Chromosome Dynamics, așa cum o spune și numele, este o companie dinamică care va aduce, cu siguranță, plusvaloare domeniilor în care va dezvolta și inova, iar lucrul acesta va fi realizat prin profesionalismul și entuziasmul întregii echipe. O parte dintre proiectele noastre sunt deja finalizate, altele sunt în curs de finalizare, iar până la sfârșitul acestui an vor fi lansate”, a declarat Mugurel Ionel, fondatorul Chromosome Dynamics.

„Prin listarea Chromosome Dynamics spectrul de oportunități investiționale din sectorul agri-business al BVB – piața AeRO se completează cu o afacere care a reușit, într-un timp scurt, să demonstreze tracțiune, direcție, multilateralitate și viziune. Iată, deci, că ceea ce a început ca marketplace online și consultanță în agri-business B2B a prins nuanțe mult mai complexe, modulând concepte și produse bazate pe AI pentru diagnoză, educație și know-how agricol, cu valorificarea expertizei și capacității manageriale câștigate în anii de experiență de până acum. Urmărindu-i în evoluția lor recentă, precum și în planurile de viitor deja materializate în parte, nu pot decât să îmi exprim încrederea că acțiunea CHRD va fi un instrument care va atrage atenția și va satisface așteptările tuturor investitorilor, indiferent de orizontul de timp pe care îl urmăresc. Le dorim să își păstreze deschiderea față de acționari și piață, să continue să inoveze, să convingă cu rezultatele muncii, să le comunice adecvat și să valorifice pârghiile de finanțare și dezvoltare pe care piața de capital le oferă cu atâta generozitate”, a declarat Virgil Zahan, Director General Goldring.

 

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code