Economice

Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu 5,6% în primele două luni – INS

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2022, comparativ aceeaşi perioadă din 2021 a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 5,6%, datorită avansului din comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+14,3%), vânzărilor de produse nealimentare (+6%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,7%), scrie Agerpres.

Pe serie ajustată, avansul cu 9,1% a fost generat de creşterile înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+12,7%), vânzările de produse nealimentare (+6,4%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,1%).

Conform INS, în februarie 2022 comparativ cu februarie 2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 5,5%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+17,8%) şi la vânzările de produse nealimentare (+6,2%). În schimb, vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 1,2%.

Pe serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2022, comparativ cu luna februarie 2021, vânzările din comerţ au înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 8,5%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+15,7%), vânzările de produse nealimentare (+6,4%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,8%).

În februarie 2022 comparativ cu ianuarie 2022, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a crescut, pe ansamblu, cu 0,1%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+0,9%) şi la vânzările de produse nealimentare (+0,8%). În schimb, vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 1,1%.

Pe serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut, pe ansamblu, în luna februarie 2022, comparativ cu luna precedentă, cu 0,3%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+2,9%) şi la vânzările de produse nealimentare (+1,9%). În schimb, vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 0,7%.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code