NEWSNET

Economice

Ciolacu își depune marți candidatura șa șefia Camerei Deputaților

„Mâine îmi voi depune candidatura pentru şefia Camerei Deputaţilor deoarece s-a conturat o majoritate. Am înţeles că şi domnul Florin Cîţu îşi va depune candidatura pentru şefia Senatului”, a informat Ciolacu, într-o conferinţă de presă, la sediul central al PSD.

Întrebat care va fi procedura pentru schimbarea preşedintelui Senatului, Ciolacu a spus: „Procedura democratică, oriunde în lume, când ţi-ai pierdut majoritatea care te-a susţinut să ocupi o anumită funcţie îţi dai demisia şi aştepţi să îţi creezi o altă majoritate dacă vrei să accezi din nou la acea funcţie. Nu există niciunde în lume altă procedură. Cred că doamna Dragu va face acest lucru, fiindcă este pur democratic”.

Marcel Ciolacu a menţionat că în conducerea partidului s-a discutat şi despre posibilitatea ca el să facă parte din Guvern, ca vicepremier, dar s-a decis să rămână la Parlament.

El a mai spus că actuala colaiție, formată din PSD, PNL și UDMR, va dura cel puţin până în anul 2024.

Ciolacu a fost întrebat luni, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al PSD, dacă, peste un an şi jumătate când ar urma rotaţia la şefia Guvernului, social-democraţii vor mai avea şansa să dea premierul şi dacă el crede că actuala coaliţie PSD – PNL – UDMR va mai exista atunci.

„Eu sunt un om de bună credinţă. Cred, în primul rând, că Partidul Social Democrat trebuia să intre la guvernare şi să îşi asume această intrare la guvernare, să stabilizăm România. Întotdeauna plec cu bună credinţă în orice construcţie politică şi alături de colegii mei şi alături de adversarii politici şi cred că această coaliţie naţională va ţine cel puţin până în anul 2024”, a declarat Ciolacu.

Întrebat dacă în cadrul protocolului politic există un mecanism clar stabilit pentru rotaţia la guvernare, el a spus: „Categoric, este şi o dată menţionată foarte clar, 25 mai, când se face această rotaţie, care se face prin Parlament”.

Rugat să ofere detalii despre mecanismul de rotaţie la guvernare, Ciolacu a explicat: „Presupun că se întâmplă cu demisia prim-ministrului, automat pică întregul Cabinet şi se vine cu alt Cabinet în Parlament şi cu program de guvernare. Sperăm ca programul de guvernare după un an şi jumătate să fie la jumătate”.

The post Ciolacu își depune marți candidatura șa șefia Camerei Deputaților appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code