Economice

CITR vinde active de peste 13 milioane de lei ale societăţii Mândra SA către grupul de companii PAMBAC, deţinut de milionarul Eusebiu Guţu

 Tranzacționarea activelor către grupul Pambac, un brand românesc de tradiție, este în linie cu misiunea noastră de a descoperi investitori care cred în Romania și care pun în valoare activele achiziționate, cu scopul de a genera mai departe valoare în economie. Achiziția pachetului de active, aflat în patrimoniul societății Mândra SA, de către o companie cu experiență în domeniu și dorință de dezvoltare indică premisele unor investiții rapide și eficiente în modernizare, retehnologizare, optimizare și extinderea capacitățlor de stocare. Deși  este un context dificil, vedem că agricultura joacă un rol esențial și ne bucurăm că investițiile în acest sector continuă, iar noi am putut contribui la acest proces. Totodată, prin ceea ce facem credem în afacerile românești și rămânem la convingerea de a le da  o nouă șansă celor aflate în impas. Privind în viitor, găsesc extrem de important să contribuim fiecare la consolidarea economiei, cu responsabilitate, cu obiective îndraznețe şi cu o atitudine proactivă. Oportunitățile există, trebuie doar să profităm de ele, pentru că dacă nu o facem noi,  altcineva o va face cu siguranţă”, declară Flavius Drăghici, Manager de Vânzări CITR.

Pachetul de active, vândut de administratorul judiciar al Mândra SA, include baze de depozitare pentru cereale în Tg. Frumos (Jud Iași) și Roșiești (Jud Vaslui), dar și un siloz pentru cereale și FNC (fabrică de nutrețuri concentrate) în Tecuci (Jud Galați). Activele sunt amplasate în zone cu agricultură intensivă, și au acces la infrastructură, atât rutieră, cât și feroviară.

Vânzarea pachetului de active a fost realizată prin licitație, iar prețul final a depășit cu peste 50% prețul de pornire, după ce companii importante din agribusiness la nivel local și national au manifestat interes și au luat parte la licitație.

Eusebiu Guţu, acţionarul Pambac Bacău, a intrat în afaceri cu Popasul Trebeş,  fondat în anul 1991 de către tatăl său. În 2012, Eusebiu Guțu a preluat alături de antreprenorul Cătălin Grigoriu, producătorul de panificație Pambac. Din 2018, în acționariatul Pambac a rămas doar Guțu. Acesta mai deține și Hotelul Moldova, din centrul municipiului Bacău, pe care l-a lăsat să ajungă o ruină, iar anul trecut a cumpărat şi a cumpărat producătorul de îngrășăminte Chemgas Holding Corporation în urma unei tranzacții în valoare de 124 milioane de lei fără TVA. Chemgas a făcut parte din portofoliul grupului Interagro, aflat acum în insolvenţă.

Chemgas Holding Corporation face parte din portofoliul grupului Interagro și se afla în insolvenţă din primăvara lui 2020.

Un alt activ industrial din patrimoniul Mândra SA, Fabrica de ulei din Bârlad, cu o capacitate de cca 2.500 tone/lună, așteaptă investitori, fiind scoasă la vânzare în cadrul unei proceduri de negociere directă. Mai ales în contextul dat, acest sector de activitate își consolidează poziția strategică și are perspective mari de creștere. Toți cei interesați pot obţine date suplimentare şi informaţii accesând platforma de vânzări a administratorului judiciar sales.citr.ro, cod produs 79192.

Valoarea tranzacțiilor realizate în ultimii 3 ani de CITR este de peste 280 milioane euro, din care peste 8 milioane doar de la începutul acestui an. Cele mai multe valorificări în ultimii 3 ani au implicat următoarele categorii de bunuri: mobile (12%), imobile (81%) și afaceri la cheie (7%).

CITR coordonează în medie 82 tranzacții pe lună, însă numărul procedurilor de vânzare organizate este mult mai mare.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code