Economice

Cîțu nu vrea să renunțe la ideea scăderii contribuției pentru creșterea salariilor și respinge acuza că asta ar afecta negativ pensiile viitoare

„Fara populisme și cai verzi pe pereți Singura măsură care crește acum veniturile nete ale tuturor salariaților și nu reprezintă un cost pentru companii: reducerea contribuțiilor. Bineînțeles că au apărut imediat “specialiștii” din tabăra populiștilor să ne spună că o asemenea măsură ar afecta valoarea pensiei viitoare a angajaților de astăzi. FALS! Și asta este încă o dovadă a valorii lor profesionale. Pensia este calculată în funcție de salariul brut, nu de valorea contribuției. Mai simplu: o scădere a contribuției înseamnă o creștere a salariului net ASTĂZI. O creștere a salariului brut înseamnă o creștere a pensiei, în viitor, a angajaților de astăzi. Din păcate pentru sănătatea economiei noastre, populiștii au cam influențat decizii în ultimele trei luni și se vede. În ciuda opoziției mele și a multor colegi din PNL”, a scris fostul premier pe pagina sa de Facebook.

Cîțu a precizat că principalul obiectiv al său și al PNL este protejarea economiei și s-a lăudat cu realizările obținute în timpul mandatului său de premier, care, în opinia lui, au dus la cea mai mare creștere economică din ultima sută de ani. El susține că revenirea în V este posibilă, dacă sunt evitate măsurile populiste, pe care PNL le respinge. Iar dacă această revenire în formă de V nu va avea loc, asta se va întâmpla din cauza măsurilor populiste pe care Guvernul ar puteaq să le ia, susține Cîțu.

„Obiectivul numărul 1 pentru mine și pentru PNL rămâne luarea unor decizii care să ne asigure o economie puternică (sau să ne opunem măsurilor populiste care distrug economia).

Noi, PNL, am arătat că știm să administrăm o economie lovită de șocuri neprevăzute. Am reușit împreună cu toți românii, sector privat și public, să aducem măsuri care să asigure CEA MAI RAPIDĂ revenire a economiei din ultima sută de ani, dar și una dintre cele MAI MARI creșteri ecoomice din UE în această perioadă dificilă.

România este în situația de acum doi ani. Există un șoc neprevăzut care afectează economia. Deciziile pe care le luăm astăzi garantează sau nu o revenire rapidă care să reducă inflația, dobânzile și să creeze locuri de muncă.
Trebuie să fie două obiective. Pe termen scurt: măsuri care să reducă impactul șocului prețurilor la energie, adică sa minimizeze căderea economică. Pe termen mediu: revenirea în V a economiei.

Revenirea în V este posibilă doar dacă nu cădem în plasa măsurilor populiste. Altfel spus, dacă după acest șoc economia nu-și revine RAPID, înseamnă că au fost aplicate măsurile populiste.

Noi, PNL, întotdeauna ne vom opune măsurilor populiste și o vom face ca și până acum: public, asumat, curajos”, a mai scris Cîțu.

Citește și:

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code