Economice

Ciucă: Ajutor de stat de 150 de milioane de euro pentru investiţii în energie termică din surse regenerabile

„Prelungim cu doi ani acordarea de ajutor de stat pentru astfel de proiecte din programul operaţional infrastructură mare. Bugetul total al schemei de ajutor de stat este 150 de milioane de euro. Ajutorul maxim care se poate acorda unui beneficiar este de 15 milioane de euro pentru un proiect de investiţii, din care 85% reprezintă fonduri europene nerambursabile, iar 15% cofinanţare publică”, a precizat Ciucă.

El s-a referit, totodată, la o întâlnire pe care a avut-o, în prima parte a zilei, cu reprezentanţii companiilor de stat care îşi desfăşoară activitatea în domeniul energetic, în cel al extracţiei, depozitării şi transportului de gaze în reţeaua naţională de distribuţie.

„Am avut o întâlnire cu companiile de stat care îşi desfăşoară activitatea în domeniul energetic, în cel al extracţiei, depozitării şi transportului de gaze în reţeaua naţională de distribuţie, precum şi cu domnii miniştri de la Ministerul Transporturilor, Energiei, Afacerilor Interne, Economiei şi Ministerul Mediului. A fost o şedinţă în care am discutat cu fiecare dintre cei prezenţi problemele pe care dumnealor le întâmpină în desfăşurarea activităţii şi, bineînţeles, accentul a fost pe identificarea soluţiilor pentru cazul în care situaţia meteorologică va fi mai dificilă, să putem să acţionăm în timp oportun. Urmează ca săptămâna viitoare să avem, de asemenea, o întâlnire în acelaşi cadru, astfel încât să putem să aprobăm un plan de măsuri, să ne asigurăm că vom asigura funcţionarea tuturor echipamentelor şi aprovizionarea cu energie electrică şi gaze a tuturor consumatorilor”, a adăugat premierul.

 

The post Ciucă: Ajutor de stat de 150 de milioane de euro pentru investiţii în energie termică din surse regenerabile appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code