Economice

Ciucă anunță că este în curs de finalizare ordonanța de ugență pentru plafonarea tarifelor la gaze și electricitate

„Am asistat la un episod când costul carburantului a depăşit orice limită. Din păcate, am fost nevoiţi să luăm măsuri în acest sens şi să ne folosim de instituţiile statului care pot să intervină şi să regleze orice tentativă de acest fel. În ceea ce priveşte scumpirile, vreau să subliniez încă o dată, am făcut acest lucru şi aseară, pe masa de lucru a Guvernului se pregăteşte, este în proces de finalizare, ordonanţa de urgenţă prin care asigurăm plafonarea preţului la energie electrică şi la gaze pe un an de zile. De asemenea, vrem ca prin această măsură să asigurăm un preţ la energie şi la gaze pentru IMM-uri, pentru sectorul alimentar, astfel încât preţurile să poată fi oarecum menţinute la un nivel redus şi din această perspectivă”, a precizat Ciucă, la finalul vizitei de lucru efectuate la Punctul de trecere a frontierei de la Isaccea din judeţul Tulcea.

El a adăugat că s-au făcut şi alte demersuri la nivel guvernamental. „Am discutat cu ministrul Finanţelor, ieri după-amiază când se afla la Bruxelles, la ECOFIN, şi facem toate demersurile, astfel încât prin mecanismele europene, de exemplu este mecanismul SURE, care a funcţionat în perioada de pandemie şi solicităm ca el să fie prelungit şi în această perioadă în care nu numai noi, dar toate ţările europene se confruntă cu această problemă generată de războiul din Ucraina, ilegal şi neprovocat”, a afirmat prim-ministrul.

Potrivit premierului, în acest moment, România nu are de ce să-şi facă probleme din punct de vedere a asigurării produselor necesare vieţi de zi cu zi.

„Vă garantez că suntem în permanentă legătură atât cu ministrul Agriculturii, cât şi cu ministrul Economiei, suntem în permanentă legătură cu mediul de afaceri, cu retailerii, cu producătorii şi avem garanţii, de astfel o spun şi cifrele prin care s-au notificat producţiile de anul trecut, că, în acest moment, România nu are de ce să-şi facă probleme din punct de vedere al asigurării produselor necesare vieţi de zi cu zi”, a transmis Nicolae Ciucă.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code