Economice

Comisia Europeană a autorizat administrarea vaccinului anti-COVID-19 fabricat de Novavax

Decizia Comisiei a intervenit la scurt timp după ce Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat luni autorizarea vaccinului de la Novavax, care utilizează o tehnologie considerată mai clasică decât cele folosite pentru vaccinurile împotriva COVID-19 deja aprobate în Uniunea Europeană.

„Cu cinci vaccinuri aprobate, UE are un portofoliu variat, bazat atât pe tehnologii noi, cum este mRNA, cât şi tehnologii clasice, cum este cea bazată pe proteine”, a arătat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-o postare pe Twitter.

„Este o adăugire binevenită la arsenalul pentru protejarea europenilor. Să fie o încurajare solidă pentru nevaccinaţi sau cei care nu au făcut doza booster!”, a subliniat ea.

Vaccinul de la Novavax, denumit Nuvaxovid, poate fi de acum încolo livrat în ţările UE care l-au achiziţionat. Livrările sunt aşteptate să înceapă în ianuarie.

Citește și: EMA a autorizat vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de compania Novavax

Sursa foto: flickr

The post Comisia Europeană a autorizat administrarea vaccinului anti-COVID-19 fabricat de Novavax appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code