Economice

Comisia Europeană analizează dacă marile corporații IT ar trebui să plătească o parte din costurile rețelei de telecomunicații

„Cred că există o problemă şi trebuie să o luăm în considerare, gândindu-ne la toate aspectele, iar aceasta este problema contribuţiei echitabile la reţelele de telecomunicaţii. Deoarece vedem că există jucători care generează un trafic ridicat, care apoi le înlesneşte afacerea, dar care de fapt nu contribuie la înlesnirea acelui trafic. Ei nu contribuie la sporirea investiţiilor pentru lansarea conectivităţii”, a declarat oficialul la o conferinţă de presă.

„Şi suntem în procesul de evaluare pentru a înţelege pe deplin situaţia”, a explicat Vestager, adăugând că analizează cum a evoluat în timp traficul de date, în special în timpul pandemiei.

Conform unui raport publicat luni de Asociaţia Europeană a Operatorilor de Reţele de Telecomunicaţii (ETNO), Meta, Alphabet, Apple, Amazon, Microsoft şi Netflix au fost responsabile anul trecut pentru mai mult de 56% din tot traficul de date global.

Potrivit studiului, o contribuţie anuală de 20 miliarde de euro a giganţilor din domeniul tehnologiei la costurile de reţea ar putea da un impuls de 72 miliarde de euro economiei UE.

Printre membrii ETNO se află Deutsche Telekom şi Orange.

Totuşi, Vestager a tăiat speranţele companiilor de telecomunicaţii privind atenuarea reglementărilor UE pentru a permită mai multă consolidare în acest sector.

„Problema este că argumentele pe care le aud, cum ar fi necesitatea unor firme mari pentru a investi, nu sunt noi”, a declarat oficialul.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code