Economice

Comisia Europeană e pregătită să sprijine unitățile turistice care găzduiesc refugiați din Ucraina

„Suntem pe cale să discutăm un nou cadru de ajutoare de stat specifice cu privire la acest subiect”, a declarat Thierry Breton la Dijon (Franţa), evocând hotelurile şi hostelurile pentru tineri care în prezent găzduiesc refugiaţii care au fugit din calea războiului din Ucraina.

Comisarul european şi-a exprimat speranţa că aceste noi ajutoare, pe care nu le-a precizat, vor fi introduse „rapid pentru a permite intervenţia excepţională”.

„Actorii din turism vor continua să joace un rol important în găzduirea a peste trei milioane de refugiaţi ucraineni”, a subliniat Thierry Breton într-o conferinţă de presă cu ocazia unei reuniuni informale a miniştrilor Turismului din cele 27 de state membre UE, care a avut loc la Dijon (Franţa).

Thierry Breton a salutat ceea ce a numit „mobilizare formidabilă” a profesioniştilor din turism, citând „pensiunile, hostelurile pentru tineri, lanţurile hoteliere care găzduiesc refugiaţi” şi până la „companiile maritime care şi-au pus la dispoziţie vapoarele”.

Subliniind această „mobilizare a apărut în mod voluntar”, comisarul european a vorbit de eforturile UE vizând „punerea în reţea, centralizarea, agregarea tuturor acestor buni voluntari”.

În ceea ce priveşte Franţa, guvernul de la Paris „analizează proiectul unei carte cu federaţiile hotelierilor pentru ca să putem face faţă prin mobilizare unui anumit număr de paturi, desigur, cu o contrapartidă financiară”, a declarat ministrul delegat pentru Turism şi IMM-uri, Jean-Baptiste Lemoyne.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code