Economice

Compania chineză Topband își majorează capitalul cu 10 mil. dolari pentru finanțarea fabricii din Timișoara. Compania a primit ajutor de stat de peste 5 mil. euro

Majorarea capitalului social este formată exclusiv din depunerea de numerar în bancă de către Topband Smart Europe Company (numele subsidiarei din România). Fondurile vor fi folosite pentru finanțarea fabricii de lângă Timișoara, din localitatea Remetea Mare, în parcul industrial Olympian.

Ca urmare a majorării capitalului social, numărul de părți sociale a crescut de la 3,705 milioane la 8,772 milioane.

În cadrul acordului pentru primirea ajutorului de stat, compania chineză s-a obligat să angajeze 584 de persoane.

În luna octombrie 2021, compania chineză a anunţat Consiliul Judeţean Timiş că, până în primăvara anului viitor, vrea să construiască la Timişoara o fabrică de peste 12.000 de metri pătraţi, cu posibilitatea de extindere la 25.000 metri pătraţi.

Shengxiang Ye, general manager al Topband Europe, anunța la acea dată că fabrica urmează să creeze peste 1.000 de noi locuri de muncă în această zonă, în următorii patru ani, într-o investiţie care va cumula 30 de milioane de dolari. Capacitatea de producție este de 9 milioane de piese anual.

La începutul lunii noiembrie 2022, compania a anunțat un program de recrutare pentru posturi precum specialist logistică și operatori.

Compania este angajată, în principal, în proiectarea, dezvoltarea, prelucrarea, fabricarea și vânzarea de controlere electronice inteligente. Societatea își desfășoară activitatea prin intermediul a trei segmente, respectiv Intelligent Controller, New Energy și Motor. Divizia Intelligent Controller oferă echipamente de controler inteligent și soluții de sistem. Produsele sale au aplicații în diverse industrii, inclusiv aparate de uz casnic, unelte electrice, întrerupătoare electrice, îngrijire personală, control industrial, instrumente medicale și altele. Divizia New Energy furnizează în principal baterii nano de litiu-fosfat de fier, care sunt utilizate în vehicule cu energie nouă și în sisteme de stocare a energiei. Segmentul Motor oferă în principal motoare de înaltă eficiență. Compania își distribuie produsele atât pe piața internă, cât și pe cea externă.

Topband are peste 500 de clienți din întreaga lume lideri în industrie, cu servicii one-stop personalizate de proiectare, cercetare și dezvoltare și producție, iar activitatea sa acoperă Europa, America și Orientul Mijlociu, precum şi aproape 100 de țări și regiuni din Asia de Sud-Est. Pe lângă sediul central din Shenzhen, compania are baze de operare în Huizhou, Chongqing, Ningbo (China) și India. Are mai mult de 5.000 de angajați, inclusiv aproape 900 de persoane angajate în activități de cercetare și dezvoltare.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 24 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code