Economice

Compania de investiții Meridiam din Franța preia jumătate din acțiunile Netcity Telecom, concesionarul rețelei Netcity. Consiliul Concurenței și-a dat acordul

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Meridiam SAS intră în acționariatul companiilor Netcity Telecom S.R.L. și Concesiune Telecom S.R.L, care administrează infrastructura subterană de fibră optică şi conducte pentru telecomunicaţii din București.

În urma acestei tranzacții, Direct One S.A- parte a grupului E-Infra – și Meridiam SAS vor controla în comun cele două companii, Netcity Telecom S.R.L. și Concesiune Telecom S.R.L.

Meridiam este o societate independentă de investiții de interes public din Franța, specializată în dezvoltarea sustenabilă, finanțarea și administrarea de proiecte de infrastructură publică pe termen lung. Meridiam se concentrează pe parteneriate public-private și are în vedere proiecte tip greenfield, inclusiv construcții.

Netcity Telecom este concesionarul rețelei Netcity, având ca responsabilități principale proiectarea, realizarea, operarea și întreținerea acesteia, cu scopul de a satisface nevoia utilizatorilor de a-și realiza rețele de comunicații electronice. De asemenea, rolul Netcity este de a îmbunătăți aspectul capitalei prin migrarea rețelelor de cabluri aeriene în subteran. Infrastructura metropolitană dezvoltată de Netcity Telecom este pusă la dispoziție în mod reglementat companiilor și operatorilor de telecom care activează sau doresc să ofere servicii pe teritoriul municipiului București.

Concesiune Telecom este o societate care nu desfășoară activități, scopul său fiind asigurarea de garanții asumate prin Contractul de concesiune încheiat cu Municipiul București în vederea dezvoltării rețelei Netcity.

Direct One este structurat într-un format de tip holding sub umbrela E-Infra, din grup făcând parte și companiile: Electrogrup S.A., Electrogrup Inc., Direct One și Nova Power & Gas S.R.L. Grupul Direct One furnizează soluții de proiectare, implementare, întreținere și dispecerat la cheie, în proiecte complexe dezvoltate la nivel național și european, servicii de producție energie electrică, furnizare și distribuție energie electrică, producție energie electrică, precum și servicii de acces la infrastructuri, rețele și servicii de comunicații electronice. În 2016, autoritatea de concurență a autorizat preluarea Netcity Telecomde către grupul Direct One.

Reţeaua Netcity acoperă peste 1.760 km pe principalele artere din Bucureşti şi conectează peste 30.000 de clădiri din oraş.

The post Compania de investiții Meridiam din Franța preia jumătate din acțiunile Netcity Telecom, concesionarul rețelei Netcity. Consiliul Concurenței și-a dat acordul appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 29 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code