NEWSNET

Economice

Companiile membre UNSAR au plătit despăgubiri de peste 40 de milioane de lei în urma fenomenelor meteo extreme din această vară

Dintre acestea, cea mai mare pondere au avut-o riscurile de viitură, vijelie, furtună, ploi torențiale și tornade, pentru care au fost plătite despăgubiri de peste 23,3 milioane de lei, dintre care 11,3 milioane de lei au fost achitate în baza polițelor de asigurare dedicate persoanelor fizice, iar diferența în baza polițelor destinate companiilor.

Catastrofele produc anual pagube costisitoare în România, însă ele pot fi preluate printr-o asigurare care acoperă inclusiv riscurile de dezastre naturale. Astăzi, cu ocazia Zilei Mondiale pentru Reducerea Dezastrelor Naturale, UNSAR subliniază încă o dată importanța existenței unor soluții de protecție împotriva acestor riscuri.

„Prin potențialul lor distructiv, cutremurele, alunecările de teren, inundațiile, tornadele sau incendiile ucid mii de oameni în întreaga lume și pot provoca distrugeri importante construcțiilor civile și industriale. Refacerea acestora presupune costuri semnificative în fiecare an, care pot fi acoperite de către o poliță de asigurare”, a declarat Adrian MAarin, președintele UNSAR.

Există însă și vești încurajatoare: peste 66% dintre români declară că în cazul în care ar avea loc o catastrofă (dezastru natural) ar ști cum ar trebui să procedeze, în timp ce procentul în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 36-50 ani este chiar mai ridicat, de 72%, arată studiul “Percepția românilor față de asigurările de locuințe”, realizat recent de IRES la solicitarea UNSAR.

„Asigurătorii din România plătesc anual despăgubiri de zeci de milioane de lei doar pentru fenomenele meteo extreme. Astfel, polițele facultative de locuințe oferă o acoperire completă, pentru întreaga valoare a unui imobil. Acestea pot fi încheiate doar în baza unei asigurări obligatorii PAD, care acoperă 3 riscuri catastrofale – cutremur, inundații și alunecări de teren”, a declarat Alexandru CIUNCAN, director general al UNSAR.

Despre UNSAR

Înființată în 1994, UNSAR (Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România) reprezintă 19 de companii de profil. Acestea dețin o pondere de aproximativ 80% din piața locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea și reprezentarea intereselor asigurătorilor și reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activității de asigurări în România și a dezvoltării durabile a industriei de profil pe plan intern și internațional. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federației Asigurătorilor și Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe.

Despre IRES

Înființat în 2009, Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) activează pe piața de cercetare din România și funcționează ca un think tank independent, o parte dintre studiile și proiectele pe care le dezvoltă fiind dedicate optimizării politicilor publice în diferite domenii ale societății românești.

The post Companiile membre UNSAR au plătit despăgubiri de peste 40 de milioane de lei în urma fenomenelor meteo extreme din această vară appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code