Economice

Coronavirus: Marea Britanie are 37.101 infectări cu varianta Omicron. „Aproape sigur” sunt sute de mii zilnic nedescoperite, spune Guvernul

Dar Grupul Ştiinţific Consultativ pentru Urgenţe (SAGE) al guvernului de la Londra consideră ”aproape sigur” că sute de mii de persoane în Regatul Unit se infectează zilnic cu această variantă şi nu sunt cuprinse în statistici, fie pentru că nu sunt testate, fie sunt testate dar nu este efectuată secvenţierea genomului, Regatul Unit fiind totuşi una dintre ţările care desfăşoară cea mai intensă activitate de secvenţiere, scrie Agerpres.

Numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19 şi confirmaţi cu varianta Omicron în urma secvenţierii era joi în Regatul Unit de 85, acest număr reprezentând conform SAGE doar aproximativ o zecime din cel real. Tot până joi au decedat şapte pacienţi infectaţi cu această variantă confirmată prin secvenţiere.

Potrivit aceluiaşi grup consultativ, în lipsa unei înăspriri a restricţiilor antiepidemice ”indicatorii de modelare arată un vârf de cel puţin 3.000 de internări zilnice în Anglia”. ”Nu putem aştepta ca spitalizările să treacă prin tavan înainte de a face ceva, pentru că atunci va fi prea târziu”, a declarat la postul Sky News profesorul David Spiegelhalter, membru al SAGE.

Acesta crede că în condiţiile transmiterii rapide a variantei Omicron dozele de vaccin ”booster” nu vor avea ”prea mare efect” în viitorul apropiat, dat fiind intervalul de timp care trece până la consolidarea imunităţii.

Experţii sanitari atrag atenţia că chiar dacă varianta Omicron ar fi mai puţin severă decât varianta Delta, transmiterea ei intensă poate copleşi sistemele sanitare prin numărul mare al îmbolnăvirilor.

În acest timp, guvernul premierului Boris Johnson mizează mai degrabă pe administrarea masivă a dozelor booster decât pe restricţiile antiepidemice, primite cu ostilitate în partidul său, o serie de astfel de restricţii fiind adoptate săptămâna aceasta în parlament mai mult cu sprijinul opoziţiei.

Însă în faţa celor peste 90.000 de cazuri de COVID-19 confirmate zilnic în Regatul Unit la sfârşitul acestei săptămâni, potrivit unui articol din The Times guvernul pregăteşte noi restricţii, printre cele propuse fiind închiderea barurilor şi restaurantelor în interior sau limitarea numărului de persoane care se pot întâlni în spaţii închise.

Între timp, primarul Londrei, Sadiq Khan, a declarat starea de ”incident major” în capitala britanică, unde spitalizările cu COVID-19 au crescut săptămâna aceasta cu 30%. Circa 80% din cazurile de COVID-19 descoperite la Londra sunt cu varianta Omicron, potrivit estimărilor sanitare din 17 decembrie.

The post Coronavirus: Marea Britanie are 37.101 infectări cu varianta Omicron. „Aproape sigur” sunt sute de mii zilnic nedescoperite, spune Guvernul appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code