Anchete Editoriale Flux-stiri Justitie

Corupția de la Caraș-Severin: interlop recidivist lăsat în libertate să fure repetat

Ziarul de Banat a prezentat situația incredibilă prin care interlopul Șumănaru Sergiu (foto) a vandalizat apartamentul vecinei sale furând chiar și curent  prin branșare ilegală la rețeaua electrică. Bine, el „fură curent” de mai mult timp, privind la el ne convingem și singuri că fură, printre altele curent. Procurorul credem noi e incompetent în orașul Moldova Nouă, un personaj care adie a corupție și milă față de interlopii aceștia pasionați de teroarea cetățenilor fără apărare, nu a cerut arestarea preventivă. L-a lăsat liber. Aceasta se întâmpla pe la începutul anului, respectiv sfârșitul lui 2022. Ce credeți oameni buni că se întâmplă?

Lăsat liber a spart din nou același apartament și a furat ce mai era încă nefurat prejudiciind pe doamna Protea Meri, care trecând prin asemenea situații crunte, i-a fost agravată starea de sănătate și așa șubredă.

Dar cum a fost posibil? În primul rând facem cunoștină cu polițistul de caz, Trancă Sevastian (foto). Cu un ușor aer de Belgrad, distinsul Trancă Sevastian este garantul hoților din Moldova Nouă. Este fără dubiu aflat în sferă delictuală, noi ca redacție l-am abordat cu o simplă întrebare. Acesta și-a plasat cronometru care să-i șteargă convorbirile sens în care are multe de ascuns. Fără milă de bieții păgubiți, Trancă se transformă într-un adevărat avocat al tâlharilor minimalizând mereu pagubele acestora căutând să obțină împăcarea părților, adică să scape de dosar. Se cunoaște și cu eroul nostru, Șumănaru Sergiu interlopul care face legea în orașul Moldova Nouă, care fură curent (oare „fură curent” și …? ). Se cunosc bine, oamenii spun că-i văd pe la terase (o fi adevărat?) În cultura sa generală, polițistul Trancă nu a auzit despre demersul jurnalistic al anchetei jurnalistice. Și a început să întrebe „cum adică poate face un ziar anchetă paralel cu Poliția?” Demersul jurnalistic este un element inerent al democrației și garantării ordinii de drept într-o societate, ceea ce mulți polițiști precum distinsul Trancă nu au înțelles (pregătirea, nivelul academic sau non academic,… multe cauze pot genera acest fapt). Totuși spargerea din nou a apartamentului nu era posibilă fără pasivitatea polițistului Trancă și echipa. Polițistul Trancă este furios și deranjat că din nou doamna parte vătămată a apărut cu o plângere. Un coleg iritat de atitudinea sa ne dezvăluie „iar a apărut asta cu apartamentul ei”. Și uite așa, la Moldova Nouă, un interlop de etnie face legea în oraș, fură și sparge locuințe, liber. Credeți că l-au reținut? Cine Trancă? Nu.

Și mai știm

 

Mihai Vidjean, corespondent Ziarul de Banat Zrenjanin

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 113 times, 16 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code