Economice

Credit Agricole Italia vrea să achiziţioneze Banca Carige – presă

Subsidiara italiană a Credit Agricole (al doilea mare grup bancar francez) a oferit un euro şi a cerut o injecţie de capital de 700 milioane de euro în Banca Carige înainte de achiziţie, a informat publicaţia Il Messaggero.

Un purtător de cuvânt al Credit Agricole Italia nu a dorit să comenteze informaţia, scrie Agerpres.

Fondul italian de protejare a depozitelor (FITD), finanţat din contribuţiile băncilor, deţine o participaţie de 80% în Carige, după ce a salvat-o în 2019, şi caută potenţiali licitatori. Cassa Centrale Banca deţine 8,3%.

BPER Banca din Italia a făcut anul trecut o ofertă de preluare către FITD pentru Carige, condiţionată de o injecţie de capital de un miliard de euro.
Totuşi, băncile italiene care sunt acţionarii FITD au respins oferta.

În aprilie, Credit Agricole Italia a oferit un miliard de dolari pentru preluarea rivalei Credito Valtellinese (Creval). În urma achiziţiei, Credit Agricole Italia îşi va dubla cota de piaţă în Lombardia, cea mai bogată regiune a ţării. Expansiunea Credit Agricole în Italia a început în 2007, odată cu achiziţionarea unor activele cheie: Cariparma, Friuladria şi unele filiale ale Banca Intesa. Expunerea sa la Italia a crescut după ce divizia sa Amundi a cumpărat în 2017 compania de gestionare a activelor Pioneer, de la UniCredit.

Tranzacţia vine după ce Intesa Sanpaolo a preluat anul trecut rivala UBI, şi a creat cel mai mare grup bancar italian.

Autorităţile de la Roma au aprobat recent măsuri pentru a stimula consolidarea în sistemul bancar, care permit creditorilor care fuzionează în 2021 să-şi reducă povara fiscală.

The post Credit Agricole Italia vrea să achiziţioneze Banca Carige – presă appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code