Economice

Critici acide venite dinspre PSD la adresa lui Virgil Popescu cu privire la privatizarea Mintia. Ministrul e acuzat că a ales o metodă din care statul a avut de pierdut

„Termocentrala Mintia a fost vândută prin administrator judiciar cu 91 de milioane de euro. Asta după ce au fost investiţi în retehnologizare cel puţin 150 de milioane de euro. Primim asigurări din partea ministerului de resort că sunt impuse condiţii drastice pentru ca o nouă capacitate de producţie de 800 MW, mai verde, să ia locul vechilor grupuri care funcţionau pe bază de cărbune. De neînţeles este de ce a ales ministrul această metodă de «privatizare» prin închiderea termocentralei. Cu toţii ştim că cel mai ieftin cumperi activele unei afaceri falimentate. Investitorii care au călcat pragul Ministerului Energiei, atunci când Termocentrala Mintia era în funcţiune, nu au fost buni, se pare că trebuia, mai întâi, încheiată retehnogizarea grupului de 235 de MW şi banii românilor să fie risipiţi”, a scris Ştefan Radu Oprea, sâmbătă pe Facebook, relatează News.ro.

El s-a întrebat dacă nu puteau fi accesaţi banii din Fondul de Modernizare pentru transformarea Termocentralei într-un proiect prietenos cu mediul.

„Asta în timp ce ar fi produs energie cu grupul proaspăt retehnologizat, aşa ca în Germania, pănă când centrala pe gaze sau parcurile fotovoltaice ar fi fost construite. De neînţeles este de ce în plină criză energetică închizi capacităţi de producţie fără să pui ceva nou în loc. Din păcate singurul răspuns pe care îl vom primi este că economia de piaţă este crudă că se întâmpla şi falimente, mai ales când liberalizarea ei se produce haotic”, a completat Oprea.

Termocentrala Mintia, deţinută de Complexul Energetic Hunedoara S.A., a fost cumpărată, prin licitaţie publică, de către Mass Global Energy Rom, parte a Mass Group Holding, un important producător global de energie, a anunţat vineri Prefectura Hunedoara.

Citește și:

Sursa foto: RomaniaTv.net

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code