Economice

Criza alimentară – Secretarul Trezoreriei SUA se va întâlni cu miniştrii de Finanţe din ţările industrializate

Yellen şi adjunctul ei, Wally Adeyemo, sunt pregătiţi pentru o agendă plină de şapte zile de întâlniri economice la nivel înalt, care au început luni, la Washington, cu liderii Fondului Monetar Internaţional, ai Băncii Mondiale, ai Grupului celor şapte şi ai Grupului celor mai mari 20 de economii ale lumii, scrie News.ro.

Cei doi intenţionează să folosească reuniunile de primăvară ale FMI şi ale Băncii Mondiale pentru a discuta despre modul în care SUA şi aliaţii săi pot lucra împreună pentru a se asigura că ţările care se bazează pe exporturile de grâu şi îngrăşăminte din Rusia şi Ucraina nu se vor confrunta cu o penurie de alimente pe scară largă din cauza războiului din Ucraina.

”Secretarul Yellen este profund îngrijorat de impactul pe care războiul nesăbuit al Rusiei îl are asupra economiei globale, inclusiv riscul de creştere a insecurităţii alimentare în ţările emergente şi în curs de dezvoltare din întreaga lume, în special în cazul în care încă se luptă să-şi revină după pandemie”, a spus un oficial al Trezoreriei. Citeşte mai departe pe News.ro.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code