Economice

Cu certificatul verde în locurile de luat masa. Cum poți mânca în hypermarket

Retailerii alimentari care au în interiorul magazinelor și spații dedicate servirii mesei au început să ceară clienților certificatul verde sau dovada că nu sunt infectați cu SARS COV 2 pentru a le permite accesul în zona respectivă.

La Auchan, spre exemplu, clienții pot mânca în zona Gastro doar dacă fac dovada vaccinării sau a faptului că sunt sănătoși.

„Pentru a avea acces în spațiul de servire a mesei Auchan trebuie să prezentați la casa de marcat Gastro fie certificatul verde COVID, pentru scanare, fie testul PCR cu rezultat negativ nu mai vechi de 72 de ore, fie testul antigen cu rezultat negativ nu mai vechi de 48 de ore, sau dovada trecerii prin boala COVID”, este mesajul cu care sunt întâmpinați clienții unor magazine Auchan care doresc să mănânce în magazin.

Un anunț similar există și în restaurantul IKEA care a introdus o măsură similară chiar înainte de decizia CNSU de ieri.

“Siguranța colegilor și a clienților noștri este întotdeauna o prioritate majoră pentru IKEA. De aceea, dacă rata de incidență depășește 3:1000 locuitori, în conformitate cu HG nr.990/2021, pentru a lua masa în Restaurantul IKEA te rugăm să ai la îndemână certificatul digital privind Covid-19 și să îl prezinți colegului nostru.

Amintim că ieri, 23 septembrie, CNSU a a emis o nouă decizie, publicată deja în Monitorul Oficial, potrivit căreia „în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, la nivelul centrelor comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, zonele de servire a preparatelor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice să fie delimitate de restul spațiului, astfel încât accesul în aceste zone să fie permis doar pe baza certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID 19 sau, în cazul persoanelor fizice provenite din state ale căror autorități nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 sau documente compatibile cu aceste certificate, în baza unui document, pe suport hârtie sau în format electronic, care să ateste vaccinarea, testarea sau vindecarea de infecția cu virusul SARS-CoV-2”.

Citește și

The post Cu certificatul verde în locurile de luat masa. Cum poți mânca în hypermarket appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code