Economice

Cum se poartă corect masca de protecţie şi cât de des trebuie schimbată ca să vă protejeze de infectarea cu Sars-CoV-2

Începând cu 8 ianuarie 2022 e obligatorie purtarea măştii de protecţie în toate spațiile publice deschise şi închise. Din 8 ianuarie e permisă doar folosirea măştilor de tip medical cu trei pliuri şi a măştilor FFP2 (N95), care trebuie să acopere gura și nasul, prevede Ordinul comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne nr. 30/nr. 1 din 2022, publicat în Monitorul Oficial vineri, 7 ianuarie.

Cum se foloseşte corect masca de protecţie, potrivit Ordinului comun al ministrului sănătăţii și al ministrului afacerilor interne nr. 30/nr. 1 din 2022:

Înainte de a pune masca pe faţă, mâinile trebuie igienizate ori cu soluţie pe bază de alcool, ori cu apă şi săpun. Masca trebuie să acopere gura şi nasul.

Masca de tip medical trebuie schimbată o dată la patru ore şi ori de câte ori aceasta s-a umezit ori s-a deteriorat, aminteşte Ministerul Sănătăţii în Ordinul comun MS şi MAI nr. 30/nr. 1/2022, consultat de Economica.net.

Măştile sunt eficiente dacă sunt folosite în combinaţie cu spălarea mâinilor cu apă şi săpun ori dezinfectarea lor cu soluţie pe bază de alcool.

Evitaţi atingerea măştii în timpul purtării. Autorităţile sanitare recomandă spălarea sau igienizarea mâinilor cu soluţie pe bază de alcool imediat după ce aţi atins masca, în special partea din faţă a măştii.

După folosire, masca se aruncă imediat, într-un coş de gunoi. Igienizarea mâinilor e obligatorie după ce aţi scos şi aţi aruncat masca.

MS nu recomandă reutilizarea măştilor medicale, prevede actul normativ citat mai sus de Economica.net.

Dacă apar următoarele simptome – febră, tuse, strănut –, purtarea măștii este recomandată în orice circumstanţă, inclusiv la domiciliu, se mai arată în Ordinul comun MS şi MAI 30/1/2022, consultat de Economica.net.

Citeşte şi:

Noul plan de gestionare a bolnavilor depistaţi cu infecţia Covid-19 a fost oficializat; traseul oamenilor infectaţi cu Sars-CoV-2, tratament şi criterii funcţie de care vor fi declaraţi vindecaţi

 

The post Cum se poartă corect masca de protecţie şi cât de des trebuie schimbată ca să vă protejeze de infectarea cu Sars-CoV-2 appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code