Economice

Dacia reduce din nou activitatea la uzinele din Mioveni

Presa locală din Argeș a scrie că unele departamente ale Automobile Dacia din Mioveni vor avea un program de lucru redus între 8 și 15 aprilie.

Astfel, conform unui document intern distribuit angajaților, Uzina de Vehicule Dacia, departamentul Presaj, va avea o activitate redusă în zilele de 11, 12, 13, 14 și 15 aprilie 2022. Va fi afectată în special activitatea schimbului 3, dar și schimburile 1 și 2 vor resimți parțial efectele.

În schimb, la Uzina Mecanică și de Șasiuri (UMCD), unele activități vor fi oprite între 8 și 11 aprilie. În acest context, atât departamentul de logistică și alte direcții suport vor trebui să își ajusteze programul de lucru.

Personalul care nu va participa la producție, rămânând acasă, va fi plătit, conform contractului, cu 85% din salariu.

Anunțul privind stopările temporare ale producției din perioada 8 – 15 aprilie vine după ce și între 4 și 8 aprilie au existat sincope. Astfel la UVD a fost redusă activitatea pe întreaga perioadă menționată.

Prezent pe 5 aprilie la Mioveni, ministrul Economiei, Florin Spătaru, a declarat că a discutat cu ministrul Muncii despre necesitatea prelungirii Kurzarbeit în cazul Automobile Dacia.

„Mă aflu aici pentru a discuta cu oamenii care muncesc la Uzina Dacia Mioveni. Am avut un dialog constant cu conducerea Dacia, dar am vrut să discut şi cu salariaţii. Ştiu că pentru depăşirea noilor provocări de ordin economic – financiar cu care se confruntă personalul de aici trebuie să avem în vedere mai multe aspecte, dar pentru moment am discutat cu ministrul Muncii despre necesitatea prelungirii Kurzarbeit. Prioritatea noastră este să menţinem oamenii pe posturi”, declara pe 5 aprilie Florin Spătaru.

Discuţiile din cadrul vizitei s-au axat pe găsirea de soluţii de sprijin pentru Automobile Dacia, care a fost nevoită în ultima perioadă să reducă programul de lucru sau chiar să întrerupă activitatea, ceea ce a dus la nemulţumiri în rândul angajaţilor.

„Industria auto este direct afectată de conflictul militar declanşat în Ucraina, dar şi de criza semiconductorilor, de criza de materii prime critice la care s-a adăugat criza pandemică şi creşterea preţurilor la energie, dar mă bucur că cei de la Automobile Dacia şi Renault Group au făcut eforturi pentru menţinerea activităţii companiei”, a afirmat Spătaru.

Pe lângă mesajele privind reducerea programului de lucru, oficialii Automobile Dacia și-au anunțat angajații că pe 7 aprilie a fost stabilită valoarea primei de Paști.

Astfel, pe 14 aprilie, angajații uzinelor din Mioveni vor primi 1.500 de lei ca avans din prima de Paști în valoare totală brută de 1954 de lei.

Prima de Paști este acordată tuturor salariaților Automobile Dacia care dețineau contract de muncă la data de 1 aprilie 2022.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code