NEWSNET

Economice

Dacia Sandero a ocupat primul loc în clasamentul înmatriculărilor din Europa în luna august

Un raport al companiei de studii de piață și consultanță JATO Dynamics arată că Dacia Sandero a depășit în august, pentru a doua lună consecutiv, Volkswagen Golf în clasamentul înmatriculărilor de autoturisme din Europa.

Conform JATO, europenii au înmatriculat în august 14.961 de unități Sandero, cu 8% mai multe decât în aceeași lună a anului anterior. Cu doar 13.664 de unități, modelul aflat de ani buni pe primul loc în acest top, Volkswagen Golf, a căzut pe poziția a doua. Ultima treaptă a podiumului este ocupată de Toyota Yaris, model care a fost achiziționat luna trecută de 12.594 de clienți.

Victoria din august a modelului Dacia Sandero vine după ce și în iulie acesta a învins Volkswagen Golf. În a șaptea lună a anului 2021, Dacia Sandero, model produs în varianta de bază la uzinele Renault din Maroc și în cea Stepway la Mioveni, în România, a fost comercializat în 20.446 de exemplare, cu 6% mai multe decât în aceeași lună a anului trecut. Tot în iulie, Volkswagen Golf a fost achiziționat de 19.425 de europeni, cu 37% mai puțini decât în luna corespunzătoare a anului precedent. Pe poziția a treia în clasament s-a aflat și în iulie Toyota Yaris.

Dacia Duster pe locul patru

Pe lângă victoria modelului Sandero în lupta de pe piața europeană, o altă veste bună pentru români a venit și de la Dacia Duster. Micul SUV de clasă B asamblat exclusiv la Mioveni a urcat în luna august până pe locul patru.

Cu 11.327 de unități, Dacia Duster a depășit modele mult mai bine cotate precum Volkswagen T-Roc (11.179 unități), Fiat 500 (10.996 unități) sau Volkswagen Polo (10.283 unități).

Locurile următoare în Top 10 al înmatriculărilor din august sunt ocupate, în ordine, de Toyota Corolla (9.912 unități), Hyundai Tucson (9.739 unități) și Ford Puma – un alt SUV asamblat exclusiv în România – cu 9.304 unități.

În acest context – cu a treia generație Sandero pe locul întâi în iulie și august și cu Duster pe locul patru – dacă opinia șefului global al mărcii Dacia, Denis le Vot, se va concretiza, marca românească deținută de grupul Renault pare a avea un viitor cât se poate de luminos. La începutul lui septembrie, Denis le Vot declara că „«Fit for 55», programul de ecologizare al Comisiei Europene, este o mare oportunitate pentru Dacia. E cea mai bună veste pe care o puteam primi noi, la Dacia. Să vă explic utilizând exemplul Jogger. Prețurile mașinilor cresc continuu din cauza noilor reglementări. Abia am ajuns la EURO 6 Full și vine imediat EURO 7 și apoi altele. Când prețurile cresc abrupt unii clienți își schimbă comportamentul de achiziție. Dacă au cumpărat o mașină de 20.000 de euro acum patru ani și vor să o înlocuiască acum, văd că ceva similar e mult mai scump din cauza reglementărilor, a materiilor prime, etc. Și atunci oamenii se întreabă de ce să cheltuiască atâția bani pe o mașină. Vedem deja că piața second-hand este în flăcări. Mulți cumpără mașini de ocazie, nu pentru că au cine știe ce sisteme electronice, ci pentru că mașinile noi sunt prea scumpe. Și care e brandul care are prețurile cele mai apropiate de cele ale mașinilor second-hand? Dacia!”.

The post Dacia Sandero a ocupat primul loc în clasamentul înmatriculărilor din Europa în luna august appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code