NEWSNET

Economice

Dan Ostahie, fondatorul Altex, cedează o parte din controlul Complet Electro Serv către trei manageri ai Despec România, distribuitorul de produse electroIT achiziționat anul trecut de CES

Dan Ostahie, findatorul Altex, liderul pieței electroIT din România, va renunța la controlul unic, urmând să împartă acțiunile companiei pe care a înființat-o în urmă cu 30 de ani cu trei dintre acționarii și managerii Despec România, unul dintre principalii distribuitori de produse IT&C din România pe care CES i-a achiziționat anul trecut. Potrivit termene.ro,  cei trei manageri sunt asociați ai companiei Romtronic Computers SRL, entitate care va deține, alături de Ostahie, acțiuni în cadrul CES.

„Tranzacția constă în mai multe operaţiuni realizate simultan: fuziunea prin absorbţie a două firme asupra cărora CES deţine controlul (Promate Europe SRL din Voluntari, jud. Ilfov şi, respectiv, Despec Romania SRL din București) şi trecerea de la controlul unic deţinut de dl. Dan-Constantin Ostahie, la control în comun deţinut de către dl. Dan-Constantin Ostahie şi Romtronic Computers SRL din Bucureşti”, anunță Consiliul Concurenței.

Romtronic Computers SRL din Bucureşti, o entitate juridică înființată în 1994 ce se ocupă cu comerțul de componente și echipamente electronice și de telecomunicații, un ofertant de top în domeniul distribuţiei de medii magnetice, este deținută, potrivit termene.ro, cu câte 33% dintre părți sociale, de către Amza Florea, manager și acționar în Despec România, Ciurea Cristian, directorul general Despec și Dracopol  Răzvan, director de vânzări al Despec.

Complet Electro Serv, unul dintre producătorii și distribuitorii de echipamente IT&C, electronice și electrocasnice din țară, având în portofoliu atât branduri proprii (Myria si Vortex), cât și branduri ale unor producători recunoscuți pe plan internațional: Promate (accesorii IT&C), Microsoft (software si accesorii IT), Addlink şi Tenda în zona de rețelistică și routere wireless, a raportat în 2020 o cifră de afaceri netă în valoare de 480,2 milioane de lei și este controlată de Dan Ostahie și Gabriel Jitaru, CEO-ul Complet Electro Serv, cu 1,8% dintre acțiuni.

Amintim că în luna august, CES, controlată de Ostahie, a absorbit Despec Româniaa și Promate Europe. Ulterior, CES a absorbit Despec Romania SRL şi Promate Europe SRL, iar în urma acestei operaţiuni, Despec și Promate se vor dizolva, fără să intre în lichidare, și vor transfera tot patrimoniul lor către CES, în schimbul repartizării de acțiuni în cadrul CES asociaţilor Despec și Promate, conform proiectului de fuziune prin absorbție, întocmit de administratorii CES, Despec și Promate la 28 ianuarie 2021.

Citește și

The post Dan Ostahie, fondatorul Altex, cedează o parte din controlul Complet Electro Serv către trei manageri ai Despec România, distribuitorul de produse electroIT achiziționat anul trecut de CES appeared first on Economica.net.

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code