Flux-stiri

Daniel Morar: „Faptul că deciziile ÎCCJ și CCR nu mai sunt protejate de o sancțiune disciplinară este un lucru greșit.(…) Dacă eram în CCR, nu cred că era aceeași decizie a CCR pe legile Justiției, nu știu”

  • „În alte state UE, obligativitatea deciziilor curților constituționale este protejată prin norme de drept penal”
  • „Prin decizia pe legile Justiției, CCR a abdicat de la jurisprudența anterioară”
  • „Cartea mea nu este un moment mai aparte decât alte momente. Serviciile de informații trebuie să fie controlate, nu să controleze societatea”
  • „Da, e decizia USR (n.r privind o comisia de anchetă), au atâtea ocazii și motive s-o facă”
  • „Răspunsul este vizibil nu, nu candidez. Cariera mea publică s-a încheiat în iunie, sunt în sfera privată”.

„Faptul că deciziile ÎCCJ și CCR nu mai sunt protejate de o sancțiune disciplinară este un lucru greșit. În alte state UE, obligativitatea deciziilor curților constituționale este protejată prin norme de drept penal. În unele state, încălcarea deciziilor CCR este infracțiune. Prin decizia pe legile Justiției, CCR a abdicat de la jurisprudența anterioară. Deciziile CCR sunt obligatorii dar orice normă este perfectă dacă are și sancțiune. Dacă eram în CCR, nu cred că era aceeași decizie a CCR pe legile Justiției, nu știu”, a declarat Daniel Morar în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News.

Fost șef al DNA, fost procuror general al României și fost judecător al CCR timp de 9 ani, acum avocat, Daniel Morar a comentat în emisiune și „exodul” magistraților din sistemul judiciar:

„Magistratura este o muncă frumoasă. A fi procuror sau judecător este o șansă.

A fi magistrat nu este doar o carieră, este o vocație. Poți fi fericit și mulțumit în această meserie. Nu trebuie să apară magistrații în presă doar chinuiți de povara muncii pe care o fac. Este o muncă grea, dar n-ai cum să faci această muncă dacă nu ești pasionat”.

Morar a fost întrebatîn emisiunea OFF/OnTheRecord și despre inițiativa USR privind constituirea unei comisii de anchetă care să verifice implicarea SRI în Justiție, dar și despre comentariile apărute privind o potențială candidatură sau implicare politică:

„Cartea mea nu este un moment mai aparte decât alte momente. Serviciile de informații trebuie să fie controlate, nu să controleze societatea Da, e decizia USR, au atâtea ocazii și motive s-o facă. În iunie 2022 s-a încheiat cariera mea publică. (…) Răspunsul este vizibil nu, nu candidez. Cariera mea publică s-a încheiat în iunie, sunt în sfera privată”.

The post Daniel Morar: „Faptul că deciziile ÎCCJ și CCR nu mai sunt protejate de o sancțiune disciplinară este un lucru greșit.(…) Dacă eram în CCR, nu cred că era aceeași decizie a CCR pe legile Justiției, nu știu” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 23 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code