Economice

Danone anunță că rămâne în Rusia

Compania a adăugat că a oprit orice alte exporturi şi importuri şi a sistat toate investiţiile, inclusiv în reclamă şi promoţii pentru consumatori în Rusia. De asemenea, Danone a dat asigurări că nu va lua numerar, dividende sau profituri din afacerea sa din această ţară.

Şi grupul elveţian Nestle a anunţat miercuri că va opri vânzarea în Rusia a unor produse neesenţiale, inclusiv KitKat şi Nesquik. Este o decizie fără precedent pentru Nestle, care timp de decenii a continuat să opereze în zone de război din întreaga lume.

Recent, şeful diplomaţiei ucrainene, Dmitro Kuleba, a declarat că presiunea sancţiunilor asupra Rusiei trebuie majorată şi a cerut un boicot global al companiilor internaţionale care şi-au menţinut operaţiunile în Rusia.

Danone, care generează aproximativ 6% din vânzările sale în Rusia şi în Ucraina, controlează brandul rusesc de lactate Prostokvashino. Compania are 8.000 de angajaţi în Rusia şi 1.000 de angajaţi în Ucraina.

Şi retailerul francez Auchan Retail are 30.000 de angajaţi în Rusia şi 6.000 de angajaţi în Ucraina. Auchan generează aproximativ 10% din vânzările sale în Rusia, care este a treia mare piaţă a sa, după Franţa şi Spania.

Sursa foto: Dreamstime.com

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code